Populære sporter
All sport
Vis alt

Sjokk-exit for Casper Ruud: – Ikke i nærheten

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 15/10/2020 klokken 12:37 GMT+2

Casper Ruud fikk aldri spillet til å sitte ordentlig mot 101-rangerte Yannick Hanfmann. Nordmannen tapte åpningskampen på Sardinia, og røk dermed hodestups ut av turneringen.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Yannick Hanfmann - Casper Ruud 2-0 (6-2 6-1)
Casper Ruud var storfavoritt før møtet med 101-rangerte Yannick Hanfmann i nordmannens første kamp i ATP 250-turneringen på Sardinia. Tyskeren er rangert utenfor topp 100, og med en strålende grussesong for Casper Ruud, var det knyttet store forventinger til 21-åringen fra Snarøya.
Men det ville seg ikke for Casper Ruud på den italienske middelhavsøya. Hanfmann vant omsider komfortabelt 6-2 6-1 i en svært skuffende forestilling av Casper Ruud.

Marerittstart

Den 101-rangerte 28-åringen fra Karlsruhe i Tyskland viste ingen nåde i åpningsgamene, for Casper Ruud var nest best på stort sett det meste i innledningen av kampen. Til tross for at det skiller 76 plasser mellom de to motstanderne, var det Yannick Hanfmann som stormet fra nordmannen i den italienske morgensolen.
Tyskeren brøt to ganger i løpet av åpningssettet og sikret kontrollert første sett 6-2.
– Casper har virkelig ikke fått den starten han hadde ønsket her, det er helt klart, konkluderte Eurosports tenniskommentator Ola Bentzen underveis i det første settet.
Som tredje-seedet i turneringen gikk Casper Ruud rett til andre runde, mens Yannick Hanfmann slo ut italienske Salvatore Caruso med sifrene 6-0 6-4 i den første runden.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Se høydepunktene: Kjempenedtur for Ruud mot tyske Hanfmann

Store problemer

Det fortsatte å lugge litt for Ruud i det andre settet, men så satt nordmannen virkelig inn støtet. Til tross for at det var en tydelig frustrert nordmann som kjempet med nebb og klør på den gylne grusen, kunne det omsider seg ut til at Casper Ruud fikk samlet seg i det andre settet.
Snarøya-gutten var svært nære å bryte tyskeren i det fjerde gamet i andre sett, men fikk aldri de viktigste ballene til å sitte. I neste game kom det derimot nok en break-ball for Hanfmann, og den utnyttet tyskeren til det fulle. Hanfmann avanserte til 4-1 i det andre settet, og det skulle et mirakel til for å sikre kvartfinalebillett for Casper Ruud.
– Problemene fortsetter for Casper Ruud på centre courten på Sardinia, og den høyreiste tyskeren har alt i sine hender nå, understrekte Ola Bentzen idet kampen gikk inn i den avsluttende fasen.
Og Yannick Hanfmann utnyttet fordelen til det fulle, og sikret tilslutt seieren med kruttsterke 6-2 6-1. Tyskeren møter vinneren av italienerne Lorenzo Musetti og Andrea Pellegrino.
– Ruud er ikke i nærheten i dag. Nå får han bare se fram mot de kommende turneringene i høst, sier Bentzen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame