Populære sporter
All sport
Vis alt

Forsvarer Ruud-avgjørelse: – Er der han er for en grunn

Oppdatert 02/02/2023 klokken 22:11 GMT+1

Norge gjør seg klar til Davis Cup-kampene mot Serbia uten Casper Ruud. Nordmannen har valgt å droppe kampene og heller prioritere trening. Både landslagssjef Anders Håseth og lagkamerat Viktor Durasovic støtter tennisstjernens valg.

Viktor Durasovic og landslagstrener Anders Håseth før Davis Cup-kampene mot Serbia i Oslo Tennisarena 4. og 5. februar 2023. Foto: Espen Hildrup

Foto: Other Agency

Det norske laget har en vanskelig oppgave foran seg når Serbia - uten Novak Djokovic - gjester Oslo Tennisarena og Norge i Davis Cup denne helgen.
Norge på sin side stiller også uten sin store stjerne i Casper Ruud, og det er opp til Norges nest beste tennisspillere å forsvare Norges ære på hjemmebane.
Snarøya-spilleren har valgt å prioritere en lengre treningsperiode i februar før vårsesongens starter i mars. En avgjørelse Norges landslagssjef Anders Håseth har full forståelse for.
– Jeg har full forståelse for det. Davis Cup og landskamper kommer vi til å ha i mange år fremover. Casper må derfor spørre seg selv «hvor mange ganger kommer jeg til å være en av favorittene til å vinne French Open?», forteller Håseth til Discovery.
– De (Team Ruud, journ.anm) har tatt fornuftige valg tidligere, det har de vist. Han er der han er for en grunn, så jeg har ingen problemer med å forstå den disponeringen.
– Er spillerne like forståelsesfulle som deg?
– Ja, på ett eller annet tidspunkt så må du stoppe opp. Han har hatt nærmest en 12-13 måneder lang sesong. Hvis han ikke stopper opp så går det galt til slutt. Dette er det riktige tidspunktet og det forstår spillerne også.
I fraværet av Ruud er det Viktor Durasovic som er lagets nye leder. Han forstår også valget til 24-åringen.
– Vi forstår det ganske godt. Han hadde en travel siste del av sesongen i fjor, men det er så klart litt kjipt å ikke ha med en så god spiller, sier Durasovic til Discovery.

Tøff oppgave

Som nevnt så kommer Serbia til Oslo uten sin store stjerne i Novak Djokovic. Likevel stiller de med tre topp 100-spillere i single, samt én i double. Håseth tror avansement blir en vanskelig oppgave.
– Det blir veldig tøft. Det er trygt å si at vi er «underdogs».
Discoverys ekspert Ola Bentzen deler Håseths syn, men er samtidig spent på å se hva Norges unge lovende tennisspillere kan få til.
– Det blir spennende å se hvordan Andreja tar nivået. Det blir en tøff oppgave, men det blir spennende å se hva han får til i en sånn setting. Det er en fin test for alle sammen, men det er først og fremst vanskelig når man mangler eneren sin.
Durasovic er også realistisk og tror det blir vanskelig, men han tror også at Norge har en liten fordel før helgens kamper.
– Det er kanskje en liten fordel for oss at Serbia har noe på våre andre spillere. Det er alltid litt vanskelig å spille mot en ukjent spiller for første gang.
– På papiret er vi helt klart «underdogs», men alle elsker en god historie så vi må bare gå for det og se om det holder.

Lagets nye ener

Bentzen er spent på å se hvordan Durasovic takler presset i Ruuds fravær.
– Det blir fryktelig viktig at Viktor kommer godt i gang på fredag. Det hviler en del ekstra ansvar på hans skuldre uten Casper.
Durasovic tror ikke det å være lagets ener betyr alt for mye.
– Jeg er ikke det (ener. journ.anm) til vanlig lenger grunnet Casper, men jeg har jo vært det tidligere. Men vi spiller ikke en sesong for å avgjøre hvem som skal være ener. Vi spiller for å være en del av laget og vinne som et lag. Hvem som er én og to det har egentlig ikke så mye å si ettersom man spiller ener mot toer på første dag og så ener mot ener på andre dag uansett, mener han.
Landslagssjef Håseth mener at Durasovic er kapabel til å slå hvem som helst av serberne uten at det er noen overraskelse. Durasovic støtter landslagssjefens uttalelse, men da må alt klaffe.
– Jeg har slått topp 100-spillere før så dersom det skulle skje så er ikke det noen overraskelse i seg selv, men hvor ofte det skjer er en annen sak. Det hadde så klart vært en fin oppnåelse for meg. Jeg har hørt det mange ganger før, men det handler om å levere sitt beste for at det skal skje.
Slik er oppsettet for helgens kamper:
Fredag:
  • Kamp 1: Andreja Petrovic (ranket nr. 1265) - Miomir Kecmanovic (34), kampstart kl. 18.00.
  • Kamp 2: Viktor Durasovic (362) - Laslo Djere (65)
Lørdag:
  • Kamp 3: Viktor Durasovic/Herman Høyeraal (uten ranking) - Filip Krajinovic (201 i double, 56 i single) /Nikola Cacic (70 i double, 281 i single), kampstart kl. 14.00.
  • Kamp 4: Viktor Durasovic - Miomir Kecmanovic
  • Kamp 5: Andreja Petrovic - Laslo Djere
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame