Viktor Durasovic er ranket som nummer 381 i verden, og var lenge spådd til å ta norsk tennissport til verdenstoppen sammen med jevnaldrende Casper Ruud.
Mens Ruud akkurat har nådd nok en milepæl i karrieren, da han tidligere denne uken ble første nordmann til å nå topp 10 på ATP-rankingen, har Viktor Durasovic hatt det tøffere. Nå vurderer han å trappe ned tennisen.
– Jeg er ikke like «keen» på å holde på så mye som før. Fremtiden min er litt usikker for å være helt ærlig, og akkurat nå fokuserer jeg på å fullføre denne sesongen, og så tar vi det litt dag for dag, sier Viktor Durasovic til Discovery.
Davis Cup
Forbannet Ruud sikret norsk avansement: – Blir litt hissig utpå der
27/11/2021 KLOKKEN 17:25
Den lovende tennisspilleren innrømmer at koronapandemien har vært en pådriver for at motivasjonen nå har buttet litt imot, og økonomisk har det heller ikke blitt en opptur for 24-åringen som kun fikk spilt 15 kamper i 2020.
– Det har vært tøft å gjøre alt selv slik jeg gjør nå, og jeg kjenner meg litt sliten iblant. Spesielt med tanke på korona og alt sånn inni mellom. Det er heller ikke gunstig økonomisk å holde på så lenge som jeg har gjort. Det er rett og slett en liten miks av alt, som gjør at jeg tenker i de banene som jeg gjør, erkjenner Durasovic.
– I hodet mitt vil jeg alltid være en tennisspiller, og legger jeg opp så kommer det nok til å bli ganske tungt. Det er jo enda ting jeg gjerne skulle oppnådd i karrieren min.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

«Landslagsveteran» Simen (22) klar for Davis Cup: – Det betyr ekstremt mye

Flyttet til Spania som 14-åring

Durasovic imponerte tidlig, og var lenge en av Norges beste juniorspillere og landets største tennishåp. Allerede som 14-åringen flyttet han til Barcelona for å følge drømmen om å bli proff.
– Jeg dro ganske tidlig til utlandet og gikk glipp av mye som andre unge på min alder opplevde. Derfor kjennes det rett ut å skulle trappe ned etterhvert og begynne å leve litt «normalt» igjen - om det skulle bli at jeg lander på det da.
– Nå først skal jeg spille Davis Cup. Klarer jeg å klatre litt høyere på rankingen og få spilt litt turneringer fremover som dekker kostnadene mine, så hjelper jo det på. Ingenting er avgjort enda, understreker 24-åringen.
Fredag skal nemlig flere av spillerne som representerer Norge på hjemmebane i Davis Cup i aksjon. Først ut et Casper Ruud som åpner ballet kl 18.00 mot Usbekistans Khumoyun Sultanov på Oslo Tennisarena. Like etterpå følger Durasovic opp med kamp mot Denis Istomin.

– Har virkelig vist vilje

Discovery-ekspert Øivind Sødal har høye forventinger til Norges nummer to, og mener vi kan få se en Durasovic i storform den kommende helgen.
– Han spiller bedre enn på lenge og det føler han nok selv også. Casper og Viktor har også spilt noen jevne sett mot hverandre på treningene som har vært i Oslo den siste uken inn mot Davis Cup, forteller Sørvald.
– Viktor har virkelig vist vilje til å jobbe hardt med de tingene han har trengt å forbedre. Slik som han spiller nå så kommer han til å kunne ta ytterligere steg på rankingen, for det ser veldig bra ut for tiden, avslutter Sørvald.
Sett denne?

Norgesmesteren har trent mye med verdensstjernen: – En veldig lærerik opplevelse

Davis Cup
Norge sjanseløse mot Ukrania i dobbel: – Fortjent seier
27/11/2021 KLOKKEN 14:40
Davis Cup
Verdenstieren sendte Norge videre i Davis Cup
18/09/2021 KLOKKEN 15:42