Populære sporter
All sport
Vis alt

Usikker fremtid for det norske tennishåpet: – Det har vært tøft

Helene Fineide

Publisert 17/09/2021 klokken 13:41 GMT+2

Norges nest beste tennisspiller, Viktor Durasovic, sliter med motivasjonen og sier at karrieren kan være over etter sesongen. Nå håper han på en opptur i Davis Cup til helgen.

Viktor Durasovic og Casper Ruud

Foto: Getty Images

Viktor Durasovic er ranket som nummer 381 i verden, og var lenge spådd til å ta norsk tennissport til verdenstoppen sammen med jevnaldrende Casper Ruud.
Mens Ruud akkurat har nådd nok en milepæl i karrieren, da han tidligere denne uken ble første nordmann til å nå topp 10 på ATP-rankingen, har Viktor Durasovic hatt det tøffere. Nå vurderer han å trappe ned tennisen.
– Jeg er ikke like «keen» på å holde på så mye som før. Fremtiden min er litt usikker for å være helt ærlig, og akkurat nå fokuserer jeg på å fullføre denne sesongen, og så tar vi det litt dag for dag, sier Viktor Durasovic til Discovery.
Den lovende tennisspilleren innrømmer at koronapandemien har vært en pådriver for at motivasjonen nå har buttet litt imot, og økonomisk har det heller ikke blitt en opptur for 24-åringen som kun fikk spilt 15 kamper i 2020.
– Det har vært tøft å gjøre alt selv slik jeg gjør nå, og jeg kjenner meg litt sliten iblant. Spesielt med tanke på korona og alt sånn inni mellom. Det er heller ikke gunstig økonomisk å holde på så lenge som jeg har gjort. Det er rett og slett en liten miks av alt, som gjør at jeg tenker i de banene som jeg gjør, erkjenner Durasovic.
– I hodet mitt vil jeg alltid være en tennisspiller, og legger jeg opp så kommer det nok til å bli ganske tungt. Det er jo enda ting jeg gjerne skulle oppnådd i karrieren min.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
picture

«Landslagsveteran» Simen (22) klar for Davis Cup: – Det betyr ekstremt mye

Flyttet til Spania som 14-åring

Durasovic imponerte tidlig, og var lenge en av Norges beste juniorspillere og landets største tennishåp. Allerede som 14-åringen flyttet han til Barcelona for å følge drømmen om å bli proff.
– Jeg dro ganske tidlig til utlandet og gikk glipp av mye som andre unge på min alder opplevde. Derfor kjennes det rett ut å skulle trappe ned etterhvert og begynne å leve litt «normalt» igjen - om det skulle bli at jeg lander på det da.
– Nå først skal jeg spille Davis Cup. Klarer jeg å klatre litt høyere på rankingen og få spilt litt turneringer fremover som dekker kostnadene mine, så hjelper jo det på. Ingenting er avgjort enda, understreker 24-åringen.
Fredag skal nemlig flere av spillerne som representerer Norge på hjemmebane i Davis Cup i aksjon. Først ut et Casper Ruud som åpner ballet kl 18.00 mot Usbekistans Khumoyun Sultanov på Oslo Tennisarena. Like etterpå følger Durasovic opp med kamp mot Denis Istomin.

– Har virkelig vist vilje

Discovery-ekspert Øivind Sødal har høye forventinger til Norges nummer to, og mener vi kan få se en Durasovic i storform den kommende helgen.
– Han spiller bedre enn på lenge og det føler han nok selv også. Casper og Viktor har også spilt noen jevne sett mot hverandre på treningene som har vært i Oslo den siste uken inn mot Davis Cup, forteller Sørvald.
– Viktor har virkelig vist vilje til å jobbe hardt med de tingene han har trengt å forbedre. Slik som han spiller nå så kommer han til å kunne ta ytterligere steg på rankingen, for det ser veldig bra ut for tiden, avslutter Sørvald.
Sett denne?
picture

Norgesmesteren har trent mye med verdensstjernen: – En veldig lærerik opplevelse

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame