Casper Ruud - Sergiy Stakhovsky 4-6, 6-3, 7-6(4)
Casper Ruud og Viktor Durasovic tapte dobbel-kampen tidligere i dag og Ukraina reduserte dermed til 2-1 i kamper i Davis cup.
Derfor var det Casper Ruud de norske tilskuerne i et fullsatt Oslo Tennisarena måtte sette sin lit til. Verdensåtteren kunne sikre avansement i Davis Cup dersom nordmannen klarte å beseire ukrainas utvalgte, Sergiy Stakhovsky i single-matchen.
Davis Cup
Norge sjanseløse mot Ukrania i dobbel: – Fortjent seier
27/11/2021 PÅ 14:40
Casper Ruud innfridde og vant kampen 2-1 i sett dermed er Norge klare for neste runde i Davis Cup. Der skal det norske laget spille en siste kvalifiseringskamp for å komme seg inn i finale-turneringen i Davis Cup.
– Det var nok en virkelig tøff og jevn match. Synes motstanderen server og spiller ekstrem god volley. Jeg klarer rett og slett ikke å slå meg gjennom det. Jeg føler ikke at jeg spiller dårlig, selv om jeg gjerne skulle hatt noen poeng på nytt her og der. Når det virkelig gjaldt som mest i tiebreaket klarte jeg å komme opp med noe lurt, sier Casper Ruud til Discovery etter sliteseieren.
– Du var litt sinna utpå der til tider?
– Det er frustrerende fordi man føler seg som favoritt på papiret, jeg har hatt en bra sesong og jeg vet at jeg er i bra form. Å ikke klare å få hull på motstanderen og slå gjennom han, det er mest frustrende for meg. Av og til blir man litt hissig utpå der, sier Ruud.
Saken fortsetter under videoen.

Reagerte på trommespilling under kampen: – Ble temmelig lei

Forbanna Ruud

Kampen startet tøft for nordmannen. Stakhovsky brøt Ruud allerede i hans første servegame. Ruud kjempet seg tilbake og på stillingen 2-3 til ukraineren brøt Ruud tilbake.
«JAAA!» roper Ruud i det han klarte slår inn vinneren, til stor applaus fra de fremmøtte.
Men ukrainske Stakhovsky skulle vise seg som en vanskeligere oppgave enn hva som var spådd på forhånd. Ukraineren brøt Ruuds serve igjen til 4-5. Han fortsatte storspillet og servet hjem åpningssettet med sifrene 4-6.
– Casper ser ordentlig forbannet ut utpå her nå. Han var veldig forbannet ved sidebytte og er ikke fornøyd med hva han presterer ut på her for øyeblikket Casper, sa kommentator Sverre Krogh Sundbø etter Stakhovsky brøt til 4-5.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene fra Casper Ruuds eventyrlige sesong

Viste klasse

Ruud fikk utløp for frustrasjonen tidlig i det andre settet, og brøt ukraineren umiddelbart og gikk raskt opp til 3-0.
– Han leker seg til en 3-0-ledelse, sa en ekstatisk Krogh Sundbø.
Ruud hadde ingen vansker med å holde ukraineren på avstand og vant det andre settet komfortabelt 6-3.
Det tredje settet skulle vise seg å bli jevnere igjen. Begge to servet bra og ingen klarte å bryte serven til motstanderen. Stakhovsky var svært nærme å bryte nordmannen, men Ruud klarte mesterlig å forsvare to break-baller mot og servet etterhvert inn gamet til 4-4.
Man kunne tydelig se at denne kampen betydde mye for Ruud. Igjen kom det et høylydt brøl i det nordmannen forsvarte sin serv.
– Vi er ikke vant til å se Ruud reagere såpass emosjonelt på banen, men i denne kampen har det vært så mye frustrasjon å spore, sa kommentator Krogh Sundbø.
Det siste og avgjørende settet måtte avgjøres i et tiebreak etter at ingen klarte å bryte motstanderen sin serv.
I tiebreak viste Casper Ruud klasse. Snarøya-gutten dro frem noen ekstreme server og noen tennisslag fra øverste hylle og vant tiebreaket 7-4 og kampen 2-1 i sett og sikret Norge avansement i Davis Cup.

Gliser av feriespørsmål: – Det kommer nok noen bilder

Davis Cup
Verdenstieren sendte Norge videre i Davis Cup
18/09/2021 PÅ 15:42
Davis Cup
Usbekistan reduserte mot Norge – fortsatt spenning i Davis Cup
18/09/2021 PÅ 13:56