Casper Ruud vant 6-3, 6-1 over sin motstander. Norge vant kampen 3-1.
Casper Ruud og Viktor Durasovic tapte doublekampen tidligere i dagens doubleoppgjøret mot Denis Istomin og Fayziev i strake sett, og usbekerne reduserte til 1-2 i kampen. Dermed hang alt på verdens tiende beste tennisspiller.
Etter at spillerne holdt sine server innledningsvis klarte Ruud å bryte til 2-1. Fayziev var en fotrapp spiller som innledningsvis nærmest var over hele banen.
Davis Cup
Forbannet Ruud sikret norsk avansement: – Blir litt hissig utpå der
27/11/2021 KLOKKEN 17:25
Fayziev var en seig nøtt og klarte å bryte tilbake til 3-3. Nordmannen skjerpet seg derimot og brøt en gang til og tok settet 6-3.
I annetsettet avverget Ruud en breakball før han satte skapet på plass og brøt til 3-1-ledelse. Han holdt sin egen serve greit til 4-1 og brøt igjen til 5-1. Han kunne dermed serve hjem kampen og seieren til Norge med 6-1 i det siste settet.
Ruud og Durasovic brukte litt tid på å finne ut av sine usbekiske motstandere Sanjar Fayziev og Denis Istomin i doublekampen, men var egentlig sjanseløse. Det ble 6-7 (1-7) og 3-6.
Det ble et jevnt førstesett hvor Norge og Usbekistan fulgte hverandre fram til 2-3. Da klarte usbekerne å bryte Durasovics serve.
Ruud/Durasovic klarte derimot å bryte tilbake på direkte, mens Ruud holdt serven sin til 4-4. Settet gikk til tie break der Fayziev/Istomin vant litt for enkelt 7-1.
Selv om nordmennene startet annensettet best var det usbekerne som brøt først til 3-2 og servet til 4-2. Ruud og hans medspiller klarte å ta seg inn igjen, men det var ikke til å hindre at det ble 3-6 og tap.
– De slo lite feil og servet godt. Det ble tøft. Vi slet med returene våre, sa Durasovic til Eurosport.
(©NTB)
Davis Cup
Norge sjanseløse mot Ukrania i dobbel: – Fortjent seier
27/11/2021 KLOKKEN 14:40
Davis Cup
Usbekistan reduserte mot Norge – fortsatt spenning i Davis Cup
18/09/2021 KLOKKEN 13:56