Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud-motstander har ikke spilt på tre måneder: – Kunne ikke knyte skoene engang

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 27/09/2023 klokken 08:07 GMT+2

Tyskeren er tilbake for fullt etter en tøff skadeperiode.

Holger Rune-motstander klikker på dommer: – Er du dum eller?!

Casper Ruud møter Jan-Lennard Struff i den første runden av ATP 500-turneringen i Beijing.
Den høyreiste tyskeren har hatt et godt tak på nordmannen. De har møtt hverandre ved tre tidligere anledninger, og Struff har gått seirende ut av samtlige. Sist de møttes var i Monte-Carlo tidligere i år. Da vant han med sifrene 6-1, 7-6.
Men siden det har det meste gått galt.
De første problemene oppstod allerede da han møtte Tomás Martín Etcheverry i en Challenger-turnering i Bordeaux tilbake i mai. Den 33 år gamle tennisveteranen pådro seg en hofteskade som skulle vise seg å være langt mer problematisk enn først antatt.
– Jeg klarte å fullføre kampen uten problemer, men på ettermiddagen kjente jeg at det var et problem der, forteller Struff i et intervju med ATP.
– Når jeg våknet på morgenen, kunne jeg ikke knyte skoene mine engang, for jeg nådde ikke ned til tærene mine. Det var veldig tøft, fortsetter tyskeren.

Gikk glipp av storturneringer

Struff fortsatte å presse på videre inn mot Roland-Garros, og han kom seg gjennom grussesongen på imponerende vis. Blant annet tok han seg hele veien til finalen i Stuttgart, men uken senere gikk alt galt i Halle.
Smertene i hofta, som han hadde kjent på en måned tidligere, blusset opp igjen.
Skaden gjorde at han gikk glipp av Grand Slam-turneringene Wimbledon og US Open, samt Masters 1000-turneringene i Toronto og Cincinnati.
– Det var åpenbart en fantastisk sesong fram til det. Jeg forventet ikke at jeg skulle gå fra å være utenfor topp 150 til topp 30 så fort. Det er sykt hvor for det gikk. Så det var veldig vanskelig å akspetere. Jeg hadde en god periode, og jeg satt med følelsen av at jeg kunne ha spilt god tennis i de turneringene, sier Struff.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Sikret Laver Cup-seieren – feiret på spektakulært vis

Tilbake for fullt

Nå er derimot den tyske veteranen tilbake for fullt. Forrige uke spilte han sin første kamp på tre måneder, da han slo Cristian Garín i Zhuhai Championships.
Deretter tapte han kvartfinalen mot Yoshihito Nishioka, men likevel var det en opptur å se tyskeren tilbake på tennisbanen.
Nå venter Casper Ruud i neste kamp.
– Jeg mener at Struff har mange flere våpen enn Ruud. Når han setter sammen spillet sitt, er han vanskelig å slå. Det har han vist tidligere i år, sier Discoverys tennisekspert Svein-Espen Lindås Olsen.
Utenom skadene har det vært et fantastisk år for Struff. I juni satte han ny personlig bestenotering på verdensrankingen med en 21. plass. Han venter fortsatt på sin første ATP-tittel i single, men Struff tok seg til finalen i både Madrid Open og Stuttgart.
Struff har også slått spillere som Stefanos Tsitsipas, Ben Shelton, Tommy Paul og Hubert Hurkacz i år.
Sett denne?
picture

Ruud etter stjernemøte: – Som et barn i en lekebutikk

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame