Nadal vant 7–6 (7-0), 5-7, 6-4, og innrømmet at han hadde flaks da Kyrgios hadde mulighet til å serve hjem det første settet.
– Det var kanskje 10 prosent sjanse for å vinne det settet, sa Nadal, som utlignet og utnyttet motstanderens frustrasjon i det påfølgende tiebreak.
BNP Paribas Open
Fritz med sensasjonell seier: – En drøm som går i oppfyllelse
21/03/2022 PÅ 06:46
Nadal står nå i semifinale med kjempemuligheter til ny triumf, etter at favorittene har falt som fluer i Indian Wells. Men den nye, spanske vinen står på motsatt side i semien. Stortalentet Carlos Alcaraz (19) blir nemlig Nadals neste motstander.

Kyrgios-bråk

Som vanlig når Kyrgios er på banen blir det bråk, banning og kasting av tennisracketer. En ballgutt måtte dukke da australierens racket kom hans vei etter at kampen var slutt.
– Var den racketen i det hele tatt i nærheten av ham? spurte Kyrgios etterpå, frustrert over at hans utbrudd alltid får så stor oppmerksomhet.
Kyrgios smalt racketen i bakken, før den spratt i retning ballgutten.
– Jeg er et menneske. Slike ting skjer, det var et uhell, sa Kyrgios, som mente at prestasjonene hans på banen bør få mer fokus etter tre solide seiere i Indian Wells.

Ben Stiller-kommentar

Den australske urokråka fikk også fram smilet hos mange underveis mot Nadal.
Da det kom noen meldinger fra tribunen før en Kyrgios-serve stoppet han opp og satte tilskueren på plass. Og fikk samtidig Ben Stiller til å trekke på smilebåndet på første rad.
Se den artige seansen her:

Superstjernen i latter etter Kyrgios-kommentar

(©NTB/Discovery)
BNP Paribas Open
Sjokk-exit for Medvedev – mister førsteplassen på rankingen
14/03/2022 PÅ 20:38
BNP Paribas Open
Sikret sin første seier som verdensener
12/03/2022 PÅ 20:57