Taylor Fritz - Rafael Nadal 6-3, 7-6(5)
Den amerikanske 24-åringen har vært i dytten siden han nådde semifinalen i Indian Wells i fjor. Denne gangen skulle han gå hele veien til finalen, og der klarte selv ikke Rafael Nadal å hindre Fritz i å ta karrierens største tittel.
Amerikaneren vant med sifrene 6-3, 7-6(5).
BNP Paribas Open
Nadal slo ut rasende Kyrgios: – Slike ting skjer, det var et uhell
18/03/2022 PÅ 06:21
– Etter kampen sa jeg for meg selv igjen og igjen: «Dette kan ikke stemme. Dette kan ikke stemme. Jeg kan ikke tro at det er sant». Jeg signerte kameraet, men bare med spørsmålstegn. Jeg er sjokkert. Jeg kan ikke tro det, sa amerikaneren etter seieren.
– Det er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. En vill drøm som du aldri tror kommer til å faktisk skje. Det har ikke sunket inn ennå, fortsatte Fritz ifølge ATP.
Se høydepunktene øverst i saken.

Trosset trenernes råd

Det var imidlertid ikke mye som skulle til for at dagen skulle bli et mareritt. I semifinalen mot Andrey Rublev pådro Fritz seg en skade i ankelen.
Dermed ble det en kamp mot klokka for mannen fra California. Han bestemte seg for å gi det et forsøk i finalen.
– Flere medlemmer på laget mitt ville ikke at jeg skulle spille. Det skal jeg aldri la dem glemme, for da jeg gikk på banen var det ikke et problem. Jeg kunne ikke føle noe til det i det hele tatt, sa Fritz til pressen etterpå.
– Jeg fortalte dem at jeg kom til å tenke på det lenge hvis jeg ikke i det minste prøvde å spille. De sa de var uenige, men at det var min avgjørelse. Jeg må si unnskyld for at jeg var så utrolig sta, fortsatte han.
  • Følg Casper Ruud i Miami Open på discovery+ og Eurosport.no

Byks på rankingen

Staheten ga imidlertid 24-åringen sin største tittel hittil i karrieren. Seieren var hans andre tittel på ATP-touren. Den forrige kom i Eastbourne International i 2019.
Ameikaneren nådde semifinalen i Indian Wells i fjor. Da tapte han for georgiske Nikoloz Basilashvili.
– Siden fjorårets utgave så har forehanden virkelig gjort undre for meg. Jeg kan trøkke til og sette min lit til den. Det pleide å være et slag som jeg bommet mye med og som kostet meg kamper. Nå føler jeg at jeg kan stole på den uansett hva, sa Fritz.
Mandagens seier gjør at amerikaneren gjør et byks på ATP-rankingen, opp til en 13. plass.
Saken fortsetter under videoen.

Kyrgios sørget for Ruud-exit – her faller avgjørelsen

Smerter i brystet

For Rafael Nadal var tapet hans første i 2022. Før mandagens kamp sto han med 20 strake seire. Tidligere i vinter ble han tidenes mestvinnende herrespiller da han tok sin 21. Grand Slam-tittel i Australian Open i slutten av januar.
I 2021 var han ute i store deler av sesongen med en skade. Etter mandagens kamp klaget han på stikkende smerter brystet.
– Tapet aksepterte jeg med en gang, før kampen var over til og med. Det handler mer om at jeg slet, sa Nadal ifølge ATP.
– Nå handler det om å løse dette problemet så fort som mulig, for å komme i gang med grussesongen. Hver eneste turnering er spesiell for meg, så jeg håper å være klar.
I kvinnenes finale tok polske Iga Świątek en kontrollert seier mot Maria Sakkari. Det gjør at Świątek nå er rangert som nummer to i verden, bare bak Ashleigh Barty.
BNP Paribas Open
Sjokk-exit for Medvedev – mister førsteplassen på rankingen
14/03/2022 PÅ 20:38
BNP Paribas Open
Sikret sin første seier som verdensener
12/03/2022 PÅ 20:57