Casper Ruud - Christopher Eubanks 7-6⁵, 6-2
– Det var en veldig god match og en god start på turneringen. Jeg er fornøyd og kroppen og spillet føles bra ut, forteller Casper Ruud til Discovery over telefon fra USA.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31
På spørsmål om det var noe han var ekstra fornøyd med trekker han frem serveingen og returspillet.
– Jeg servet ganske bra i dag, synes jeg. Grunnlinjespillet satt også bra i dag. Jeg møtte en god server, så det var viktig med gode returer fra min side for å nøytralisere serven hans litt. Det følte jeg at jeg klarte bra, og da spesielt i det andre settet, sier Ruud.

Skadefri

Ruud sesong så langt har vært preget av flere skader. Et overtråkk satte han ut av spill før Australian Open. I finalen i Buenos Aires, som han vant, pådro han seg en strekk i en magemuskel og mistet flere grusturneringer i Sør-Amerika.
Nå sist under Davis Cup på hjemmebane i Oslo Tennisarena, fikk han også behandling i kampen mot Alexander Bublik. Da bekreftet han etter kampen at det ikke var snakk om noe alvorlig, bare en litt støl muskel.
Etter åpningskampen på Amerikas vestkyst sier han til Discovery at han ikke kjente noe fra skaden i magen.
– Heldigvis ikke, så det er et godt tegn. Det har tatt litt tid selvfølgelig og treningene har gått bra så det er veldig positivt, sier han.

Dominant andresett

Ruud måtte riktignok ut i et tiebreak i åpningsettet mot den 157. beste spilleren i verden. Begge spillerne servet meget sterkt og ingen klarte å bryte motstanderens serve. Da måtte det avgjøres i et tiebreak hvor nordmannen var den sterkeste.
Det andre settet derimot gikk betydelig enklere for Snarøya-gutten. I det første gamet hadde faktisk Ruud hele tre break-muligheter mot amerikaneren, men han var ikke i stand til å vinne det siste poenget.
Amerikaneren kom tilbake fra 40-0 og vant det første gamet, men så viste Ruud hvorfor det er 149 plasser mellom han selv og Eubanks på rankingen.
23-åringen vant de fem neste gamene, hvorav to serve-brudd, og gikk opp til en 5-1 ledelse. Amerikaneren utlignet til 5-2, men til ingen nytte.
Ruud vant settet 6-2 og kampen i to sett, og er klar for tredje runde i Masters 1000-turneringen i Indian Wells.
Saken fortsetter under videoen.

Medvedev på Russland-spørsmål: – Jeg vil ha fred

«Showman» venter

I neste runde møter han australske Nick Kyrgios.
Australieren er ranket som nummer 132 i verden og er kjent som en «showman» ute på touren og en spiller det alltid skjer noe rundt.
De to har møtt hverandre en gang tidligere. Det var i Masters 1000-turneringen på grusen i Roma tilbake i 2019.
Da vant Ruud etter at Kyrgios måtte trekke seg tidlig i det tredje settet på grunn av en skade.
Roland-Garros
Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros høydepunkter
01/06/2022 PÅ 23:38
Roland-Garros
Historiske Ruud videre i Roland Garros etter episk femsetter: – Lettelse
28/05/2022 PÅ 19:51