Populære sporter
All sport
Vis alt

Spår tøff åpningskamp for Casper Ruud i Tyskland: – Ingen «walk in the park»

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 27/04/2022 klokken 09:36 GMT+2

Casper Ruud går inn i BMW Open som andreseedet, men pappa Christian mener sønnen må levere opp mot sitt beste for å gå seirende ut av første kamp.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Torsdag gyver Casper Ruud løs på nok en turnering. Nå venter ATP 250-turneringen BMW Open i München, der han kom til semifinalen i fjor.
Trener og pappa Christian Ruud forteller hvorfor det norske tennisesset har valgt å stille opp i Tyskland.
– Høyden er ganske lik som den er i Madrid, så vi har hatt planer om å spille her hele tiden. Hadde han gått til finalen i Barcelona, så hadde det kanskje blitt for mye, men vi tar dette her som et nytt skritt mot å finne grusformen, sier han til Discovery.
Etter turneringen i München, kommer høydepunktene på rekke og rad for Casper Ruud. Dermed blir ATP-turneringen en god indikator på hvordan formen er før de virkelige store turneringene, med Madrid, Roma og Roland-Garros like rundt hjørnet.
Christian Ruud har troen på en god opplevelse i Tyskland.
– Formen er ganske bra. Jeg synes det var godt spill i Barcelona, så vi er optimistiske. I fjor dro han rett fra Munchen til Madrid og spilte godt. Forholdene er ganske like, så det kan være en god oppkjøring til Madrid.

Tøff åpning

Det er dog ingen enkel oppgave som venter 23-åringen fra Snarøya i München. I Tyskland er spillere som Reilly Opelka, Christian Garin og hjemmehåpet Alexander Zverev å finne på tablået.
Allerede i Ruuds første kamp spår pappa Christian at sønnen må levere en god match for å ta seg videre. Onsdag venter slovaken Alex Molcan, som er ranket som nummer 46 i verden.
– Han er en spiller vi så en god del av i juniorklassen. Han fikk et gjennombruddsår i fjor, der han blant annet kom til fjerde runde i US Open og gikk til noen finaler i 250, så han er absolutt en god spiller. Det var egentlig han som Casper skulle møte i Australian Open, men da ble det jo overtråkk for Casper, forteller Christian Ruud.
I starten av April tok Molcan seg til finalen i ATP 250-turneringen Grand Prix Hassan II i Marrakech, der han blant annet slo verdenstier Felix Auger-Aliassime.
– Det er absolutt ikke noen «walk in the park», så vi kan ikke tenke at vi er i kvartfinalen. Vi forventer tøff motstand. Han er en venstrehendt spiller som er flink til å variere spillet sitt. Molcan dropper litt, har en god backhand og løper bra. Det er absolutt en kamp der Casper må spille bra for å vinne, tror jeg, fortsetter Ruud.
Sett denne?
picture

Stjernemøte i Monaco: Dette sa Neymar til Casper Ruud

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame