I utgangspunktet var det et ganske sterkt tablå som stilte til start i München. Verdenstreer Alexander Zverev gikk inn i turneringen som storfavoritt, men røk ut allerede i første kamp. Den danske 18-åringen Holger Rune sjokkerte hjemmehåpet og vant med strake sett mot tyskeren.
En tysker som på sin side imponerte, var Oscar Otte. På hjemmebane slo han ut tredjeseedede Reilly Opelka i åttedelsfinalen. Oscar Otte er på sin side rangert som nummer 62 i verden.
Christian Garin er også ute av turneringen. Chileneren tapte mot landsmann og langt lavere rangerte Alejandro Tabilo. Det samme er Daniel Evans.
BMW Open
Ruud knust i kvartfinalen
29/04/2022 PÅ 13:16
De sterkeste spillerne som står igjen på papiret er Casper Ruud og Nikoloz Basilashvili.
– Nå er det store muligheter. Han er høyere ranket enn resten av feltet, det er favorittunderlaget hans og han er skadefri. Han kan vinne hele turneringen, sier Discoverys tennisekspert Christer Francke.
Dersom Ruud tar seg videre fra kvartfinalen, er det naturlig å tenke seg at Basilashvili blir nordmannens motstander i semifinalen.
Basilashvili møtte Ruud i samme turnering i fjor. Da var det georgieren som trakk det lengste strået. Også den gang møttes de i semifinalen.
Men først må Ruud ta seg forbi nederlandske Botic van de Zandschulp i kvartfinalen.
– Nå er turneringen helt åpen. Casper er naturligvis blant dem som kan vinne hele greia. Men det blir en nøkkelkamp nå i kvarten mot Zandschulp, mener Discovery-kommentator Ola Bentzen.
Sett denne?

Ruud om utbruddene: – Bringer oppmerksomhet til sporten på en negativ måte

BMW Open
Snudde kampen og sikret kvartfinale
28/04/2022 PÅ 13:26
BMW Open
Sensasjonsseier: Dansk tenåring sjokkerte verdenstreeren i München
27/04/2022 PÅ 13:38