Tidligere denne uken skal verdensener Novak Djokovic ha sendt en melding til Craig Tiley, sjefen i Tennis Australia, med en liste med krav for spillerne som må være 14 dager i isolasjon, melder nyhetsbyrået DPA. Blant forslagene var private hjem med tennisbaner og bedre måltider.
– Folk er velkomne til å komme med krav, men svaret er nei, sa Victorias delstatsminister Daniel Andrews mandag.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 PÅ 09:18
Det fikk Nick Kyrgios, en av spillerne i tennissirkuset som ikke er redd for å være kontroversiell, til å reagere. På Twitter skrev australieren at Djokovic er en «dust»:
Tiley har senere forsvart Djokovic og uttalt at meldingen fra Djokovic inneholdt «forslag og ideer, ikke krav».
Turneringsledelsen har likevel hevdet at de fleste spillerne har akseptert isolasjonen uten å klage. Djokovic, som vant Australian Open i fjor, er blant en gruppe utvalgte stjerner som har fått fly til Adelaide og benytte seg av bedre fasiliteter enn flertallet i karantene i Melbourne.

Tre nye positive tilfeller

Helsemyndighetene i delstaten Victoria meldte først at ni personer har testet positivt og er i karantene før turneringen i Melbourne, men to av tilfellene ble trukket tilbake. Ifølge helsemyndighetene dreier de nye positive prøvene seg om én kvinne i 20-årene og to menn i 30-årene. To av dem er spillere, mens den tredje opplyses å ha en forbindelse til turneringen.
Positive tester på personer på til sammen tre chartrede fly til Melbourne har satt 72 spiller i isolasjon på sine hotellrom.
De 72 spillerne har fortsatt ikke fått klarsignal til å trene og skal i utgangspunktet fullføre 14 dager i isolasjon. Flere har klaget på at de ikke visste om regelen om det viste seg å være en positiv prøve blant personene på flyet på vei til Melbourne.

Ruud i trening

Flere av spillerne har blitt kreative i sosiale medier med hva de bedriver den ekstra tiden på hotellrommet med. Uruguayanske Pablo Cuevas (70 på ATP-rankingen) har lagt ut en video der han trener backhanden sin mot en madrass, mens Casper Ruud har trent presisjon.
Etter planen skal Casper Ruud, som er i karantene, ikke isolasjon, ha fått sin første treningsdag tirsdag. Spillere i karantene vil få muligheten til å trene to timer tennis og én time fysisk trening hver dag etter å ha testet negativt.
Australian Open skal etter planen starte 8. februar og vil med det være utsatt med tre uker. Før det vil det bli arrangert to ATP 250-turneringer i tillegg til ATP-cup med tolv lag. Det har også blitt lagt fram forslag om å kutte ned på lengden i tenniskampene, men det har Tiley utelukket.
(©NTB)
Australian Open
Fortalte rørende Djokovic-historie
21/02/2021 PÅ 11:36
Australian Open
Se høydepunktene: Djokovic slo Medvedev etter strake sett
21/02/2021 PÅ 10:59