Casper Ruud spilte første runde av Grand Slam-turneringen mot hviterussiske Egor Gerasimov. Nordmannen var ranket som nummer 46 i verden før turneringen, hviterusseren nummer 98. Etter de to første settene lå nordmannen under 0-2, men Ruud hentet opp hviterusseren. 2-2 betød et femte og avgjørende sett. Det gikk helt til tiebreak, der Ruud var sjanseløs.
– Det er klart det er surt, veldig surt. Casper fighter bra, og snur kampen, oppsummerer far og trener Christian Ruud.
Australian Open
Her avgjør han: – For en snuoperasjon!
02/02/2020 PÅ 12:58
– Gerasimov fikk noen krefter vi ikke hadde sett for oss i femte sett. Han spilte veldig bra, sier Ruud.

Svak start

Ruud startet kampen med å ta første game, men ble siden brutt tre ganger. Det ga servesterke Gerasimov muligheten til å serve inn første sett.
– Gerasimov spiller tøft fra første ball, kommenterte Eurosports tennisekspert Christer Francke.
Nordmannen brøt hviterusseren tilbake, men tapte til slutt 6-3 i første sett.
– Hviterusseren spiller veldig bra og slår lite feil, mens Casper slår litt mer feil. Det blir ikke lett dette, oppsummerte Eurosports tenniskekspert Øivind Sørvald etter første sett.
Artikkelen fortsetter under videoen.
Hør reaksjonen til far og trener Christian Ruud like etter kampen.

Far og trener Christian Ruud: – Veldig surt

Presset frem tiebreak

I andre sett viste Ruud noe av det ekspertene hadde ønsket seg i uken opp mot kamp, poeng vunnet etter lange ballvekslinger. Han tok tre game på egen serve, det samme gjorde Gerasimov. På stillingen 4-3 til hviterusseren, var han i ferd med å bryte Snarøya-gutten. Heldigvis våknet Ruud, og plukket fem strake poeng.
– Han henter det opp fra 0-40, det er meget sterkt, kommenterte Francke.
Gerasimov svarte med et meget raskt game, der Ruud ikke plukket noen poeng. Med 5-4 fordel hviterusseren, og kniven på strupen for Ruud, tok nordmannen seg sammen og plukket fem strake poeng nok en gang.
Les også: Casper Ruud forbløffer ekspert – sammenlignes med alpingutta
Den høyreiste motstanderen servet inn seks ganske raske game, mens Ruud måtte jobbe litt ekstra for sine. Andre sett måtte avgjøres i tiebreak, som endte med tap 8-6 for nordmannen. Dermed hadde han kniven på strupen før det tredje settet.

Overbeviste med kniven på strupen

Ruud var avhengig av å vinne de tre resterende settene for å ta seg videre til andre runde, og det startet godt. Nordmannen tok første game, og han var nær ved å bryte hviterusseren i andre. Desverre for nordmannen utliknet Gerasimov.
Ruud gikk opp til 2-1 etter et blankt game.
– Det er veldig bra, kommenterte Eirik Fure.
I fjerde game brøt Ruud hviterusseren, og økte til 3-1. Ledelsen ble raskt både 4-1 og 5-1, før han servet inn 6-1. Dermed slo Ruud tilbake, og holdt liv i kampen.

Avgjørelse på tirebreak

Det fjerde settet startet på best mulig vis. Ruud brøt Gerasimov, før han hentet nok et game på egen serve. Så tok de to spillerne annenhvert game til det stod 6-4 til nordmannen, og Ruud sikret et femte og avgjørende sett.
Der startet Gerasimov med å ta første game, før Ruud svarte på direkten.
– Nå spiller han plutselig veldig bra igjen, hviterusseren. Slik som vi så i starten av kampen, kommenterte Francke da Gerasimov gikk opp til 3-2.
Gerasimov vant fire enkle game på sine server, samtidig som Ruud måtte jobbe hardt for sine. Også det niende gamet tok Gerasminov, og ledet 5-4, kun ett game fra seier. Det betød at Ruud hadde kniven på strupen, nok en gang.
Alvoret så ikke ut til å prege Ruud, som for andre gang i kampen vant et blankt game.
Gerasminov tok nok et game, og Ruud var avhengig av å vinne det tolvte gamet for å sikre tiebreak. Nok en gang tok vår mann et blankt game, og kampen skulle avgjøres på tiebreak.
Der var nordmannen sjanseløs, og tapte 10-6.
Gerasminov møter Alexander Zverev i andre runde. Tyskeren er rangert som nummer syv i verden, og vant oppskriftsmessig sin kamp mot Marco Cecchinato med sifrene 6-4, 7-6 og 6-3.
Det betyr at singles-turneringen er over for Ruud, men han skal ut i doubles allerede onsdag.
Sett denne? Ruud kjører over Gerasimov i tredje sett.

Sjekk gamet hvor Ruud var fullstendig overlegen

Australian Open
Historisk etter sin åttende Australian Open-triumf
02/02/2020 PÅ 12:52
Australian Open
Sarkastisk seanse i finalen: – Bra jobba! Nå er du berømt
02/02/2020 PÅ 11:03