I sin første Australian Open-finale ga Dominic Thiem Djokovic hard kamp. Østerrikeren ledet 2-1 i sett og spilte gnistrende god tennis etter å ha knust serberen 6-2 i det tredje settet, men så våknet den serbiske bjørnen.
32-åringen fra Beograd vant det fjerde settet 6-3 og det femte og avgjørende 6-4.
Dermed endte det 4-6, 6-4, 2-6, 6-3, 6-4 til Djokovic.
US Open
Rekordjagende Djokovic fikk sin revansje – klar for finale
11/09/2021 PÅ 05:37
Triumfen gjør at Djokovic er historisk. Han er den første til å vinne en Grand Slam-tittel i tre tiår. Han vant sin første Grand Slam-tittel i 2008 da han slo Jo-Wilfried Tsonga i Australian Open-finalen.
Det var også serberens åttende Australian Open-seier. Han har vunnet samtlige åtte finaler han har spilt i Melbourne. Seieren var hans 17. Grand Slam-tittel. Nå er han bare to titler bak Roger Federer og én bak Rafael Nadal.
Serberen reiser også hjem med 4,2 millioner dollar, eller 38,6 millioner kroner, rikere. Thiem får «bare» med seg to millioner dollar, eller 18,4 millioner kroner.
Seieren gjør også at Djokovic nå er tilbake på toppen av verdensrankingen.
Dette skjedde også underveis:

Sarkastisk seanse i finalen: – Bra jobba! Nå er du berømt

Kjempeåpning av Djokovic

Djokovic åpnet glitrende og brøt umiddelbart Thiem på østerrikerens første serve til 3-0 til serberen. På 4-2 til Djokovic slo Thiem tilbake og brøt til 3-4 etter noen lange og vanvittige ballvekslinger.
På 5-4 til Djokovic servet Thiem for å utligne til 5-5. Thiem var ille ute da Djokovic hadde settball på 40-30 til serberen, men Thiem vant de neste to poengene og hadde muligheten til å utligne til 5-5.
Det klarte han ikke - først slo han i nettet, før han bommet på to server på rad. Det gjorde at Djokovic vant det første settet 6-4.

Djokovic hånet dommeren

På 1-1 i det andre settet hadde Thiem sin tredje breakball på Djokovic sin serve. Djokovic gjorde det samme som Thiem i det første settet - bommet på to server på rad. Dermed klarte Thiem å bryte Djokovic til 2-1.
I det åttende gamet klarte Djokovic å bryte etter at Thiem først slo ballen i nettet, før han i poenget etter slo den langt utenfor. Dermed sto det 4-4.
I gamet etter brøt Theim tilbake til 5-4. Djokovic brukte for lang tid på å serve to ganger. Den første gangen fikk han en advarsel av dommeren, før han den andre gangen mistet en serve.
– Du gjør deg selv kjent. Bra jobbet, sa Djokovic ironisk til dommeren mens han klappet han på skoen etter at Thiem gikk opp til 5-4. Etter at Thiem holdt egen serve i det neste gamet endte det andre settet 6-4.

Thiem opp i ledelse, Djokovic reduserte

Djokovic slet stort i starten av det tredje settet. Theim klarte å bryte Djokovic to ganger til 3-0. Østerrikeren vant det tredje settet overlegent 6-2.
Da ble det en lengre pause etter at Djokovic gikk i garderoben og fikk medisinsk assistanse.
Det så ut til å hjelpe. I det fjerde settet brøt Djokovic på 4-3 til serberen, og etter å ha holdt egen serve på 5-3 vant han det fjerde settet 6-3. Da sto det 2-2 i sett.
Og Djokovic fortsatte å kjøre. På 1-1 i games i det femte og avgjørende brøt serberen til 2-1. Derfra og ut var det en parademarsj for Djokovic, som vant det femte og avgjørende settet 6-4.
(©NTB)
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Carreno Busta mot Djokovic - Tennis – OL-høydepunkter
31/07/2021 PÅ 09:30
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Zverev (GER) mot Djokovic (SRB) - Tennis – OL-høydepunkter
30/07/2021 PÅ 10:56