Populære sporter
All sport
Vis alt

Casper Ruud forbløffer ekspert – sammenlignes med alpingutta

Oppdatert 21/01/2020 klokken 06:34 GMT+1

Grand Slam-turneringen Australian Open er rett rundt hjørnet. En turnering som krever god fysikk, mener Eurosports tennisekspert.

Casper Ruud Kjetil Jansrud

Foto: Getty Images

  • Se Casper Ruud mot Egor Gerasimov, tirsdag 10.00, på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge! Sikre deg tilgang her.
Casper Ruud klartet denne uken inn på 46. plass på rangeringen over verdens beste tennisspillere.
Det er første gang 21-åringen er på topp 50, og Eurosports tennisekspert Christer Francke mener det er grunn til å tro at Ruud kan klatre enda høyere denne sesongen. Én av grunnene til at Ruud gjør det godt om dagen er fysikken, mener Francke.
– Han virker aggressiv. Ikke bare fysisk, men fysisk rå. Det minner litt om alpingutta. De vinner ikke alltid, men du sitter med følelsen av at de kan vinne hver gang, sier han.
Francke er klar på hvilke fordeler Ruud har som følge av fysikken.
– Han er veldig sterk i hjørnene, kan stå langt bak i banen og slå kraftfullt tilbake på retur og grunnslag. Forehand «killeren» er også mer brutal når han kommer seg rundt og får slått med forehand på backhand siden! Han har også en egenskap ved å spille bedre utover i kampene, det vil si at han orker mye i lange kamper.
I tillegg mener Eurosports ekspert at Ruud viser en mental ro under spillets gang og har et kroppsspråk som oser av styrke og selvtillit.
– Han ser rett og slett sterk ut, noe som kan skremme motstandere.

Jobbet med kondisjon og bevegelighet

Casper Ruuds fysiske trener, Marcel da Cruz, sier de har jobbet med både bevegelighet og kondisjon gjennom vinteren.
– Vi har gjort ganske mye. Vi har jobbet veldig mye med kondisjon, men også med hvordan han beveger seg på banen. Og hvordan han skal bygge opp en kondisjon og en muskulatur som skal tåle mange raske løp. Han har alltid vært sterk, men vi jobber kontinuerlig med bevegeligheten hans. Også har vi lagt inn noen nye typer driller for at han skal bygge opp bedre kondisjon på noen av de bevegelsene han har, sier da Cruz til Eurosport.
Casper Ruud forteller at man må være komplett fysisk og det er mange ting å jobbe med, derfor er pre-season i november/desember så viktig for tennisspillerne.
– Marcel er god til å pushe meg. Jeg spiller en type tennis som er relativt fysisk krevende. Det er ikke like «smooth» og enkelt som det kan virke for Federer av og til, eller slike spillere som spiller litt flatere og mer aggressivt, men jeg trives med det. Selvfølgelig er noen dager tøffere enn andre, men til syvende og sist så er jeg fornøyd med den spilleren jeg har blitt eller har valgt å være, sier Ruud til Eurosport.
– Jeg har forstått at det blir mye fysisk trening de neste årene. Jeg vet ikke helt om jeg gleder meg til det når jeg tenker på det nå, men det er en del av moroa å jobbe hardt. Det er noen som liker det, og selvfølgelig er det tungt, men det gir en god følelse etterpå. Så lenge man ikke trener for hardt og blir skadet, så er det greit.
Her kan du se hele intervjuet med Casper Ruud. Saken fortsetter under:
picture

Ruud om egen fysikk: – Det har vært hardt

– Gode muligheter

Allerede mandag starter sesongens første Grand Slam-turnering i Melbourne i Australia. Formatet i turneringen er noe ulikt vanlige ATP-turneringer, da det spilles best av fem sett i Grand Slam.
– Det er ofte andre spillere som vinner kampene, spillere med bedre fysikk. Og det er jo klart at god fysikk får mer og mer å si utover i turneringen også, sier Francke.
Ruud møter Egor Gerasimov i første runde. Hviterusseren er ranket som nummer 98 i verden.
– Han har gode muligheter til å ta seg videre, sier Francke.
  • Australian Open starter mandag 20. januar: Se Casper Ruuds kamper på Dplay og Eurosport Player. Sikre deg tilgang her.
Slik forklarer den fysiske treneren til Ruud det hele:
picture

Slik forklarer Ruuds fysiske trener forvandlingen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame