Tirsdag åpner Casper Ruud Grand Slam-turneringen Australian Open mot hviterusseren Egor Gerasimov. Vinner nordmannen den kampen står mest sannsynlig tyskeren Alexander Zverev, mannen som er rangert som nummer syv i verden, på andre siden av nettet.
Senest i ATP Cup i Australia slo Ruud både John Isner og Fabio Fognini. De lå da på henholdsvis 19. og 12. plass på rankingen. Det var til slutt verdens fjerde beste tennisspiller som slo ut Ruud. Daniil Medvedev vant 6-3 og 7-6 mot 21-åringen.
Australian Open
Her avgjør han: – For en snuoperasjon!
02/02/2020 PÅ 12:58
Formen til nordmannen gjør at Eurosports ekspert tror Ruud vil klatre på rankingen.
– Han spiller jevnt, og vinner, mot spillere som er rangert innenfor topp 20 i verden, sier Christer Francke til Eurosport.no, og fortsetter:
– Ruud spiller tennis som forsvarer en topp 20-plassering når han er på sitt beste. I dag ligger også flere av spillerne han har slått som junior blant de 20 beste, sier Francke, og viser til spillere som Stefanos Tsitsipas (21) og Andrey Rublev (22) på 6. og 18. plass.

Tror på en knallgod Australian Open

Resultatene i ATP Cup ga god avkastning for Ruud, som klatret hele syv plasser på rankingen. Det gjør at gutten fra Snarøya for første gang er inne blant de 50 beste spillerne i verden.
– Det er veldig viktig for de kommende ATP Masters1000-turneringene å være innenfor topp 50. Da er han automatisk kvalifisert, sier Francke.
(Artikkelen fortsetter under):

Slik svarer trener Ruud om hårete topp 30-spådommer

ATP Masters1000-turneringene er de største turneringene, bortsett fra de fire Grand Slam-turneringene hvert år.
Ruud har 1079 poeng på rankingen, og er per dags dato 298 poeng fra en topp 30-plassering. Francke mener det er realistisk å tro at Ruud skal komme seg til runde fire i Australian Open, noe som vil gi 180 nye rankingpoeng.
– Med den trekningen han fikk, mener jeg at det er realistisk, sier han.
For ett år siden røk Ruud ut av turneringen i kvalifiseringen. Det gir gode muligheter for å vinne poeng i årets, da spillerne må gjøre det like godt som året før for å tjene poengene.

Kan slå far

Far og trener Christian Ruud er den spilleren i Norge som har vært høyest på rankingen med sin 39. plass. Det betyr at sønnen kun er syv plasser unna å kunne kalle seg både familien og nasjonens beste tennisspiller gjennom tidene.
– Jeg tror at han vil gå forbi Christian, og komme seg innenfor topp 30 i løpet av året. Han har gode muligheter for å skaffe seg poeng i denne turneringen, mens han i andre turneringer må gjøre det meget godt for å vinne nye rankingpoeng, sier Francke.
Da Ruud blir konfrontert med Franckes spådom, svarer han:
– Det er hyggelig å høre slike ord og at ekspertene har slike tanker om meg er så klart hyggelig. Men man må jo prestere selv, det er det som er det viktigste. Det er mange eksperter som har spådd mye i løpet av karrieren sin og fått feil, så det er ikke sånn at bare fordi noen sier det så kommer det til å skje. Det er mye hard jobbing og mange kamper som skal vinnes frem til den tid, men så klart jeg har troen på det selv, jeg tror at det kan skje en dag og forhåpentligvis skjer det så fort som mulig.
Han mener det er rankingen på slutten av sesongen som er den viktigste.
– Det er klart at jeg er sulten og motivert for å nå langt i år, og jeg føler jeg har vist det med en bra start. Jeg synes selv det føles bra ut, men man vet aldri. Plutselig går man på noen sure tap, så hver kamp er viktig og der man ligger på slutten av sesongen er der man fortjener å være, sier Ruud til Eurosport.
Sett denne?
Australian Open
Historisk etter sin åttende Australian Open-triumf
02/02/2020 PÅ 12:52
Australian Open
Sarkastisk seanse i finalen: – Bra jobba! Nå er du berømt
02/02/2020 PÅ 11:03