MELBOURNE (Eurosport.no):
– De tar veldig godt vare på deg og det er derfor jeg tror folk og spillere synes det er en veldig bra turnering, og kanskje den beste i året av alle turneringer, roser Casper Ruud.
Australian Open
Australian Open: Djokovic videre, Gauff slått ut – dette gikk du glipp av i natt
26/01/2020 PÅ 06:45
På det enorme tennis-anlegget Melbourne Park arrangeres årets første Grand Slam hvert år. Australian Open har vært arrangert her siden 1988.
– Det er et utrolig flott sted. Jeg var jo med her i fjor også, det var første gang på 18 - 19 år, så det var ganske store forandringer. Jeg kjenner meg ikke igjen i det hele tatt fra da jeg spilte her, sier Christian Ruud.
– De har endret hvor garderobene er, størrelsen på dem, og restauranten er blitt mye større. Det er veldig bra mat, så alt er tilrettelagt for at vi skal spise bra, og nok, sier sønnen.
Og det er ikke bare anlegget som imponerer. Også logistikken får toppkarakter fra nordmannen. Spillerne blir kjørt til og fra arenaen i biler, og inne på arenaen blir de fulgt til for eksempel kamper og pressekonferanser.
– Du får tilgang til alt du trenger av transport, de ordner flybilletter også, sier han.
Se video. Saken fortsetter under:
Men noe av det viktigste for Ruud dette året var den medisinske oppfølgingen. Underveis i sin første og eneste kvalifiseringskamp kjente han smerter på grunn av en plagsom utvekst på hoftebenet. Da var det godt å ha ATPs medisinske apparat å støtte seg til. Her i Australian Open er nesten alle de ATP-ansatte fysioterapeutene tilgjengelige, og det fikk Ruud nyte godt av. De kjenner godt til de typiske tennis-plagene.
– ATP sørger for å ha minimum èn fysio som er ansatt av dem, i alle sine turneringer. Det er en stor fordel at det er fysioer man kjenner, sånn at det ikke er en ny hver uke.
Fysioterapeutene bør altså være de samme, men alle andre forandringer er veldig velkomne.
– Det er nye forandringer hvert år, og i år har de gjort mye. Med de nye endringene i år vil jeg helt klart si at det er det beste tennisanlegget i verden, avslutter han.
Foruten de tre største tennisbanene Rod Laver Arena med 15000 sitteplasser, Melbourne Arena med 10 000 sitteplasser, og Margaret Court Arena med 7500 sitteplasser, finnes også to større show-baner (en av de spilte Casper Ruud sin kvalifiseringskamp på), og over 30 andre baner. På både Rod Laver Arena og Melbourne Arena er det uttrekkbare tak. Australian Open spilles fra 14. til 27. januar i 2019.
Australian Open
Se høydepunktene fra finalen mellom Nadal og Djokovic
27/01/2019 PÅ 11:24
Australian Open
Overlegen Djokovic tok sin sjuende Australian Open-tittel
27/01/2019 PÅ 11:21