• Se #AusOpen2019: Vi lader opp på Eurosport Norge og Eurosport Player søndag 13. januar kl. 19!
MELBOURNE (Eurosport.no): Etter at Casper Ruud røk ut av kvalifiseringen til Australian Open ble det kjent at han har vært plaget av en liten utvekst på hoftebenet, som innimellom gjør vondt og hindrer bevegeligheten i hoften.
I Australia har team Ruud god tilgang på fysioterapeuter og annet medisinsk hjelpeapparat, og før han reise hjem til Norge fikk Ruud hoften undersøkt av spesialister.
Australian Open
Australian Open: Djokovic videre, Gauff slått ut – dette gikk du glipp av i natt
26/01/2020 PÅ 06:45
– Fordelen med å bruke apparatet i Australia er at fysioterapeutene her er eksperter på tennisspillere, og belastningen de typisk blir utsatt for, forklarer Christian Ruud til Eurosport.no.
Ekspertene har forklart at dette er en svært vanlig problematikk, men at tennis-spillere må forholde seg til det pga bevegelsene som kreves. Mange gode tennisspillere tar hensyn til den samme problematikken i hverdagen, også spillere helt i toppen, så tilstanden betyr ikke at man ikke kan bli god.
– Det har vært en veldig nyttig og grundig gjennomgang for oss, sier Christian Ruud.
Teamet har også fått navn på leger hjemme i Norge som de bør ta kontakt med for å få hjelp. Casper heller nå mot at han ønsker å unngå operasjon, og er innstilt på å jobbe hardt med øvelser og trening for å slippe det.
– Det er jo noe man kan gå inn å operere vekk, men risikoen for at det da oppstår andre skader er høy, og litt for høy til at jeg ønsker å gjøre det nå, sier 20-åringen til Eurosport.no, før han fortsetter:
– Hadde jeg visst at alt gikk helt perfekt i en operasjon ville jeg jo sluppet å få vondt, så det høres jo veldig enkelt ut som den eneste løsningen Men det er en del sener som ligger over som må skjæres i, og det kan være hoftebenet blir liggende feil etter operasjonen, og at man da kan få andre slitasjeskader.
Han er derfor klar på at han skal hjem og heller jobbe vekk smertene.
– Jeg har fått mange gode tips nå, jeg har snakket med andre spillere som har samme problem også, og føler jeg er klokere nå enn jeg har vært tidligere, sier han.
Se hele intervjuet her:
Australian Open
Se høydepunktene fra finalen mellom Nadal og Djokovic
27/01/2019 PÅ 11:24
Australian Open
Overlegen Djokovic tok sin sjuende Australian Open-tittel
27/01/2019 PÅ 11:21