MELBOURNE (Eurosport.no):
Selv om årets Australian Open ble nedtur for Casper Ruud personlig, følger Snarøya-gutten nøye med. 20-åringen var veldig klar da Eurosport utfordret ham på å liste opp hans fem største favoritter i turneringen.
Australian Open
Australian Open: Djokovic videre, Gauff slått ut – dette gikk du glipp av i natt
26/01/2020 PÅ 06:45
– Jeg ser vel alle de beste poengene i løpet av et år, og synes det er veldig gøy å se på og har fulgt med siden jeg var veldig liten, sier Ruud.
Caspers topp 5
1. Novak Djokovic
2. Rafael Nadal
3. Roger Federer
4. Kevin Anderson
5. Karen Kashanov
Slik begrunner Casper listen sin:
– Det er litt standard å ta de tre beste i verden, men jeg tror dessverre Djokovic vinner. Jeg skulle jo helst sett Nadal eller Federer ta det, men Djokovic er nok den store favoritten. Så velger jeg to outsidere; Kevin Anderson spilte bra i hele fjor og har startet året bra. Kashanov har et stort spill, og er ung. Han avsluttet fjoråret med å vinne en ATP1000-turnering, så han har gjort det bra og tatt noen steg. I tillegg har han spilt bra her, spesielt i fjor, så jeg tror han kan gjøre det bra.
Se Ruuds forklaring her (saken fortsetter under):
Pappa Christians liste er påfallende lik i toppen, men bak de tre beste er duoen mer splittet.
Christians topp 5
1. Novak Djokovic
2. Rafael Nadal
3. Roger Federer
4. Kei Nishikori
5. Marin Cilic
Slik begrunner Christian listen sin:
– Djokovic er den som ser sterkest ut. Jeg håper på Nadal i og med at han er vår favoritt nå. Han har nok et ekstra gir nå i og med at han ikke har spilt så mye kamper, da kan han være mer keen, men samtidig er han da litt matchrusten. Han har spilt lite, så jeg er ikke så sikker på at han klarer å vinne. Federer skal man aldri utelukke i og med at han har det potensialet han har. De tre må man ha med. Mine outsidere blir Kei Nishikori, jeg så ham spille veldig bra forrige uke. Han har vært i en Grand Slam-finale før og kan spille veldig bra. Videre er det litt åpent, men jeg tar Marin Cilic. En farlig spiller som kan gå langt. Han har mye erfaring og har vunnet en Grand Slam.
Christian legger for øvrig til at han har Simona Halep som favoritt på kvinnesiden.
– Det er mange flere som kan vinne på kvinnesiden enn på herresiden. Det er veldig mange gode. Jeg liker Osaka, som vant US Open. Hun spiller veldig bra når hun er på. Men jeg er usikker på hvem som er i best form nå, og det kommer nye jenter hele tiden på damesiden, sier Christian, som også vurderer Woziacki, før han lander på Halep.
– Ja, jeg holder en knapp på Halep, jeg, konkluderer han.
Australian Open
Se høydepunktene fra finalen mellom Nadal og Djokovic
27/01/2019 PÅ 11:24
Australian Open
Overlegen Djokovic tok sin sjuende Australian Open-tittel
27/01/2019 PÅ 11:21