Populære sporter
All sport
Vis alt

Ny milepæl for Eikeri: Klar for tredje runde i Australian Open

Håkon Brandsnes

Oppdatert 22/01/2022 klokken 06:52 GMT+1

Ulrikke Eikeri (29) og hennes spanske makker Alisona Bolsova er klar for mer doublespill i Australian Open etter overbevisende spill i andre runde.

Ulrikke Eikeri

Foto: Getty Images

Duoen vant over Marie Bouzkova og Lucie Hradecka, begge fra Tsjekkia, med settsifrene 7–6 og 6–3 på hardcourten i Melbourne. Oppgjøret varte i 1 time og 25 minutter.
– Jeg strevde mye med retur i dag som gjorde det vanskelig å bryte dem, men ellers synes jeg vi spilte en taktisk bra kamp. Vi var sterke i tiebreaket i første sett og fikk noe mer overtak i andre sett, sier Eikeri til Discovery.
Eikeri og Bolsova og Bouzkova og Hradecka fulgte hverandre tett i det første settet. Duoene vant hvert game de servet, noe som til slutt tvang fram tiebreak. Det endte 7–3 til Eikeri og Bolsova.
Den norsk-spanske duoen åpnet andre sett med et ess, og de fortsatte det gode spillet ved å bryte tsjekkerne to ganger. Det bidro å sikre seieren i det som også ble siste sett.
Det er første gang den norske 29-åringen er videre til tredje runde i en Grand Slam-turnering. Der skal Eikeri/Bolsova møte Beatriz Haddad Maia (Brasil) og Anna Danilina (Kasakhstan).
– Jeg kjenner de neste motstanderne godt. De vant 500K$ Sydney forrige uke og er i god form. Jeg har ikke møtt dem, men jeg har spilt og vunnet flere titler med Danilina, blant annet 100K$ i fjor, sier Eikeri.
Med nattens seier vil den norske kvinnen etter alle solemerker ta seg innenfor topp 50 på doublerankingen.
(©NTB / Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame