Spanske Nadal tok seg til semifinalen etter en maratonkamp mot stjerneskuddet Denis Shapovalov. Kampen varte i hele fire timer og åtte minutter, hvor Nadal til slutt vant 3-2 i sett.
Seieren at spanjolens jakt på den rekordbrytende 21. Grand Slam-tittel består.
Australian Open
Nadal ble historisk – vant etter knallsterkt comeback
30/01/2022 PÅ 14:12
Nadal har tidligere i turneringen beseiret Marcos Giron og Yannick Hanfann i de to første rundene. I runde tre slo han ut russiske Karen Khachanov, før han i runde fire vant over Adrian Mannarino.
Etter en spennende kvartfinale ble Matteo Berrettini den første italienske mannen til å nå semifinalen i Australian Open. Han vant mot franske Gaël Monfils etter en nesten 4 timers lang kamp.
25-åringen har nå nådd semifinalen i tre Grand Slam-turneringer.
I de to første kampene i mesterskapet vant Berrettini mot Brandon Nakashima og Stefan Kozlov. Deretter beseiret han Carlos Alcaraz og Pablo Carreño Busta i runde tre og fire.
Spanjolen og italieneren har møttes en gang tidligere, i US Open i 2019, hvor Nadal gikk av med seieren. I fredagens semifinale har Berrettini mulighet til å ta revansje for tapet.
Tidligere verdensener John McEnroe mener Nadal nå møter en helt annen utgave av Berrettini.
– Han spiller bedre enn noensinne, mener jeg. Han har mer selvtillit enn noen gang før. Han har vært mer i disse posisjonene, blant annet i finalen i Wimbledon. Det betyr mye med tanke på erfaring, men han må få det ut. Han har en mektig serve og en stor forehand, men backhanden hans er litt sårbar, sier McEnroe til Discovery før finalen.
Tennislegenden tror Nadal kommer til angripe backhanden til italieneren.
– Serven er naturligvis viktig for begge, men spesielt Berrettini som kan vinne mange gratis poeng. Hvis han gjør det, så er han den yngste av dem. Han er freshere og bør kunne hente seg inn raskere, men vi må huske at begge har hatt to dager fri. Jeg forventer at Nadal føler seg bra også, sier McEnroe.
I ATP-sammenheng er Nadal ranket som nummer fem, mens italieneren er ranket som nummer syv.
Semifinalen holdes i Melbourne fredag 28. januar kl 04.30.
Australian Open
Kan sabotere nok et rekordforsøk: – For meg har det ingen betydning
29/01/2022 PÅ 20:25
Australian Open
Tennisstjernen fikk saftig bot etter utbruddet
29/01/2022 PÅ 18:30