Populære sporter
All sport
Vis alt

Nadal til semifinale etter maratonkamp: – Den mentale styrken hans er utrolig

Magnus Mjaaland

Oppdatert 25/01/2022 klokken 11:12 GMT+1

Rafael Nadal brukte fem sett og over fire timer på å slå Denis Shapovalov tirsdag, og tok seg med det videre til semifinalen i Australian Open.

Rafael Nadal.

Foto: Getty Images

Oppgjøret var over etter fire timer og åtte minutter, og Nadal vant til slutt 3-2 i sett.
Nadal startet godt, men møtte underveis på problemer. Etter å ha vunnet de to første settene, gikk de to påfølgende canadierens vei. Canadieren slo ut OL-vinner Alexander Zverev i åttedelsfinalen.
Saken fortsetter etter videoen.
picture

Se Nadals lekre backhand

Mageproblemer

I det fjerde settet måtte dessuten Nadal ha behandling for det som så ut som problemer i mageregionen.
– Jeg begynte å føle meg dårlig i magen. De sjekket det, og alt var bra, sa Nadal etter oppgjøret.
I det femte sette viste spanjolen sin rutine og brøt Shapovalovs første servegame. Deretter handlet det meste om Nadal, som til slutt kunne juble for avansement med 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3.
Dermed fortsetter jakten på den rekordbrytende 21. Grand Slam-tittel.
– Denis spilte bra. Han er veldig talentfull, og han servet bra. Det er fantastisk å være i semifinalen, sa spanjolen videre.

– Den mentale styrken hans er utrolig

Discovery-ekspert Boris Becker snakket om kampen mellom Nadal og Shapovalov i programmet «Matchball Becker» etter tirsdagens kvartfinale.
– Jeg trodde ikke det skulle vært mulig for Nadal i begynnelsen av det femte settet, men den mentale styrken hans er utrolig. På slutten av kampen hadde jeg litt dårlig samvittighet for Shapovalov. Han kunne ikke spille ballen lenger, han ble for nervøs og for travel.
Becker er tydelig på hva Nadal burde gjøre i de neste dagene.
– Nå handler det om å legge denne kampen bak seg og begynne å fokusere på de neste utfordringene. Fysisk er han ikke tilbake til sin gamle form. Han har vært skadet for lenge. Han spiller bare i sin andre turnering på seks måneder. Spørsmålet er hvordan været blir, kommer det til å fortsette å være varmt eller får han kveldskamper.

Roland Garros-vinner ute

I kvinnenes kvartfinaler ble fjerdeseedede Barbora Krejcikova slått ut av Madison Keys. Roland Garros-vinner Krejcíková tapte i strake sett med 3-6, 2-6.
Keys møter verdensener og hjemmehåp Ashleigh Barty i semifinalen. Australieren gjorde kort prosess med amerikanske Jessica Pegula med 6-2, 6-0.
Resten av sluttspillet i Australian Open kan du se direkte på discovery+
(Eurosport/©NTB)
Se høydepunktene fra kampen her:
picture

Nadal - Shapovalov - Australian Open

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame