• Følg sluttspillet i Australian Open på discovery+
Medvedev slet i starten og tapte de to innledende settene, men tok seg kraftig sammen og slo Auger-Aliassime 6-7, 3-6, 7-6, 7-5, 6-4.
25-åringen gikk inn i turneringen som andreseedet, men verdenstoeren sto igjen som den best rangerte spilleren etter at førsteseedede Novak Djokovic ble kastet ut like før turneringen startet.
Australian Open
Serbiske myndigheter hevder Djokovics koronapapirer var ekte
02/02/2022 PÅ 19:53
Medvedev var storfavoritt før kvartfinalen mot Auger-Aliassime, som han slo i strake sett både i semifinalen i US Open i september og i ATP Cup tidligere i januar.
Se hva Daniil Medvedev sa etter seieren. Saken fortsetter etter videoen.

Daniil Medvedev var fornøyd etter en sliteseier i kvartfinalen

Men canadiske Auger-Aliassime (20) hadde ingen planer om å gi seg uten kamp og tok ledelsen ved å vinne tiebreaket i det første settet, før han brøt Medvedev tidlig i det andre settet og gikk opp til 2-0.
I tredje sett ble det nytt tiebreak, men denne gangen vant Medvedev og reduserte til 1-2 i sett. I fjerde sett misbrukte Auger-Aliassime en matchball, og Medvedev dro med seg settet 7-5.
I det femte og avgjørende settet giret russeren opp og leverte til tider strålende tennis. Den unge canadieren måtte dermed se Medvedev stikke av med seieren.
Han går videre til semifinale mot Stefanos Tsitsipas, som vant sin kvartfinale tidligere på dagen onsdag med seier i strake sett mot Jannik Sinner. I den andre semifinalen møtes Rafael Nadal og Matteo Berrettini.
Her avgjør russeren kampen.

Her vinner Medvedev etter fire on halv time

(©NTB)
Australian Open
Trodde ikke han ville rekke Australian Open: – Jeg motbeviste han
26/01/2022 PÅ 09:16
Australian Open
Tsitsipas enkelt videre til semifinalen
26/01/2022 PÅ 08:37