Djokovic ble 16. januar kastet ut av Australia og sendt hjem til Serbia. Myndighetene fikk medhold da en domstol tok endelig stilling til superstjernens visumstopp. Avgjørelsen kom timer før starten på årets første Grand Slam-turnering.
Siden har det vært mange spekulasjoner rundt dokumentasjonen Djokovic la fram ved ankomsten til Australia. Medier som britiske BBC og tyske Bild har pekt på uregelmessigheter i verdensenerens positive koronatest.
Ryktene vil ha det til at datostempelet og testens bekreftelseskode var manipulert. Det avfeide serbiske påtalemyndigheter på det sterkeste onsdag.
Australian Open
Medvedev med sliteseier i Australian Open
26/01/2022 PÅ 13:43
«Det er på det rene at Novak Djokovic ble testet flere ganger. Resultatene fra 16. og 22. desember var gyldige», står det i en uttalelse. Der ble det vist til en vurdering fra landets helsedepartement.
Djokovic er ikke vaksinert mot koronaviruset, og han har vært kritisk til vaksinekravet i flere av de store tennisturneringene. Han mente han kunne spille i Australia fordi han hadde fått et medisinsk unntak fra Australian Open-ledelsen, men landets regjering satte seg på bakbeina. Den ville ikke la Djokovic tilstedeværelse oppmuntre til vaksinemotstand.
(©NTB)
Australian Open
Trodde ikke han ville rekke Australian Open: – Jeg motbeviste han
26/01/2022 PÅ 09:16
Australian Open
Tsitsipas enkelt videre til semifinalen
26/01/2022 PÅ 08:37