Tour de France ruller igang lørdag og på den første etappen blir det nok rittets første massespurt.
Kampen om den grønne poengtrøyen kommer til å bli tøff. Eurosports ekspertkommentator og Joker Icopal-rytter Carl Fredrik Hagen har tatt en nærmere titt på årets felt og hvem som vil markere seg i kampen om den grønne trøyen. Her er hans tre klare favoritter, samt et knippe jokere.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26

Favorittene:

Fernando Gaviria (23), Quick Step:
Han har prestert utrolig bra denne sesongen. Har et veldig godt lag i ryggen og hele Quick Step er drillet for akkurat dette. Er en stor favoritt i massespurtene og er ekstremt god på timing, posisjonering og er på riktig sted til riktig tid. Han har en god klem i spurten, er sterk og det går styggfort når han setter igang. Deltar i Tour de France for første gang.
Dylan Groenewegen (25), LottoNL–Jumbo:
Den andre store favoritten. Også Groenewegen har et veldig bra lag i ryggen der Amund Grøndahl Jansen får en sentral rolle. De er godt forberedt og trente i Tour of Norway med dette laget. De er derfor også drillet over lang tid. Groenewegen er som Gaviria god på timing og posisjonering. Ble nummer sju i kampen om poengtrøyen i fjor og vant på Champs-Élysées.
Peter Sagan (28), Bora–Hansgrohe:
Sagan er Sagan. Han kan finne på det rareste. Du vet aldri hvor du har ham og han er frekk som fy. Slovaken er en komplett rytter og han er eminent til å finne det riktige hjulet i en massespurt. Han trenger ikke et opptrekkstog. Vant den tredje etappen i fjorårets ritt før han ble kastet ut av Tour de France på den påfølgende etappen etter et sammenstøt med Mark Cavendish, som arrangøren mente han selv var årsaken til.
Saken fortsetter under videoen:

Dette er Tour de France 2018

Jokere:

Andrea Pasqualon (30), Wanty–Groupe Gobert:
Italieneren er en god outsider i dette feltet. Han har vunnet en del løp og har vært i toppen i mange løp. Han vil nok kjempe inn på målfotoene, men det kan bli tøft å gå helt til topps å vinne en etappe. Debuterte i Tour de France ifjor, men hevdet seg ikke på sammenlagtlisten på poengtrøyen.
Mark Cavendish (33), Dimension Data:
Briten er en eksplosiv spurter. Han kommer nok til å være med helt der oppe, men det er vanskelig å si hvilken tilstand han er i. Det er mulig det som skjedde i fjor på den fjerde etappen gjør ham gira. Står med totalt 30 etappeseiere i Tour de France. Det er kun fire bak Eddy Merckx som har flest.
Arnaud Démare (26), Française des Jeux:
Det franske hjemmehåpet. En skikkelig kraftplugg. Er rask og en stor spirtter. Vant den siste etappen i Sveits rundt og har kjørt bra, selv om han ikke har mange seire. Han har ikke konkurrert like så mye mot ryttere som Gaviria denne sesongen og laget er ikke like godt drillet inn som Quick Step og LottoNL-Jumbo. Gikk til topps på den dramatiske spurten inn til Vittel i fjor på den fjerde etappen.
Alexander Kristoff (31), UAE Team Emirates:
Hvis han timer riktig kan han være med å kjempe helt inn på massespurtene, men det er ikke han som er storfavoritt. Likevel har han gode watt-verdier og er åpenbart i god form. Ble nummer fire i sammendraget om trøyen ifjor.
André Greipel (35), Omega Pharma-Lotto:
En skikkelig gammel ringrev som har mye erfaring fra slike massespurter. Han kjenner gamet godt og bør ikke avskrives helt. Ble nummer to i sammendraget i fjor og har totalt elleve etappeseiere.

Husker du? Slik var Tour de France 2017

Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20