Lørdag braker det løs i Frankrike når Tour de France-sirkuset ruller igang. I starten blir det etapper for spurterne, men allerede på tampen av den første etappen skal rytterne bestige årets første kategoriserte stining Cote de Vix.
Den første av mange poeng i kampen om klatretrøyen. Eurosports ekspertkommentator under Tour de France og Joker Icopal-rytter Carl Fredrik Hagen har plukket ut kandidater til å ta trøyen. Her er de heteste rytterne til å stikke av med trøyen.
Sykling
Vil tone ned Grand Tour-fokuset: – Vi har hoppet over et par steg på veien
I GÅR KLOKKEN 07:58

Favorittene:

Primoz Roglic (28), LottoNL–Jumbo:
Slovenieren er en type som kan gå fra i brudd på en fjelletappe og få minutter. Han er sterk i bakker og har kjørt skikkelig bra i år. Er en outsider til den gule trøyen, men går nok for klatretrøyen. Bakkeformen har han vist er god i år. Ble nummer to bak Barguil i fjor og vant fjelletappen inn til Serre Chevalier.

Warren Barguil (26), Fortuneo–Samsic:
Fjorårets vinner av trøyen. Veldig offensiv i bakkene og kjører mye brudd som kan gi en del poeng. Han er virkelig ikke redd for å forsøke. Har ikke hatt en bra sesong til nå, men på hjemmebane vil han nok vise seg frem. Vant to fjelletapper i fjor og ble kåret til rittets mest offensive rytter. Også en outsider til den gule trøyen.
Thomas De Gendt (32), Omega Pharma-Lotto:
Belgieren er en skikkelig offensiv type. Sitter ikke å venter på at andre skal kjøre, men tør å gjøre noe selv. Aldri redd for å gå i brudd og kjører bra. Ble nummer tre i kampen om trøyen i fjor. Går han helt til topps i år?
Romain Bardet (27), Ag2r-La Mondiale:
Nok et hjemmehåp selv om de fleste nok vil håpet at han skal ta den gule trøyen. Kan fort ende opp med å samle nok poeng til å ta klatretrøyen. Plukket nok poeng til en sjetteplass i fjor og er gode på lange fjell. Vant opp til Peyragudes på den tolvte etappen i fjor.
Saken fortsetter under videoen:

Dette er Tour de France 2018

Jokerne:

John Darwin Atapuma (30), UAE Team Emirates:
Kolombianeren er en sterk klatrer. Han er definitivt en som kan være en outsider til å kjempe om trøyen. Han er generelt sterk i bakkene og er som de fleste kolombianere lett i kroppen og sterke oppover. Ble nummer fire i sammendraget ifjor.
Jakob Fuglsang (33), Astana:
Dansken er en gammel traver som har vært med lenge i gamet. Han er den tyngste blant klatrerne, men samtidig en av de beste. Han viser at det går an å klatre fort. Brøt fjorårets Tour de France.
Lilian Calmejane (25), Direct Énergie:
Vant sin første etappeseier i Tour de France til Station des Rousses i 2017 der han tøyet ut på sykkelen etter å ha fått krampe. Har hatt en bra utvikling i år. Vant Paris–Camembert. Ikke en ren klatrer, men er bra på småharde og bratte avslutning. Ble nummer 22 i kampen om trøyen i fjor.

Husker du? Slik var Tour de France 2017

Sykling
Norsk sykkelprofil bytter lag: – Har mye ugjort i sykkelsirkuset
04/11/2022 KLOKKEN 09:31
Sykling
Eksistensen til norsk sykkellag reddet – ny sponsor på plass
03/11/2022 KLOKKEN 13:10