Hvem står på toppen av pallen med den gule ledertrøyen 29. juli på Champs-Élysées i Paris?
Det er det store spørsmålet før utgave 105 av Tour de France.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
Eurosports ekspertkommentator under Tour de France og Joker Icopal-rytter Carl Fredrik Hagen har sett nærmere på sammenlagtfavorittene. Her er rytterne han tror vil være med å prege kampen om den gule trøyen og til slutt kan vinne hele Tour de France.

Forhåndsfavorittene:

Chris Froome (33), Team Sky:
Han er min hovedfavoritt. Nå har han fått dopingsaken ut av verden og ro rundt seg. Det, samt at han har et helt sinnssykt lag rundt seg er det viktigste argumentet for at han kan forsvare trøyen. Hjelperytterne i Geraint Thomas og Egan Bernal ville vært kandidater til å vinne Tour de France, men skal kjøre for Froome.
Det kan være noen vil klare å knekke Froome på enkelte etapper, men det blir vanskelig over tre uker. Jeg tror han har god kontroll etter å ha kjørt Giro d’ Italia. Han vil kanskje ikke ha de sykeste rykkene under Tour de France. Likevel viste han i fjor at det går an å vinne Tour de France uten å vinne en etappeseier. Han jakter sin femte triumf.
Saken fortsetter under videoen.

Dette er Tour de France 2018

Nairo Quintana (28), Movistar:
Quintana er en ekstremt stabil rytter som det er vanskelig å lese. For litt siden vant han en etappe i Sveits rundt og har kjørt ganske stabilt i fjellene. Colombianeren har mye rutine og er sterk i bakkene. Movistar er også et av de beste bakkelagene i Tour de France og har et bra lag.
Quintana er hovedfavoritten, men Movistar har flere sterke ryttere. Vi får se hvordan det utvikler seg. Valverde er en rutinert hjelperytter som har vært med i gamet i mange år. I tillegg har de Mikel Landa. Quintana ble nummer 12 i fjor, men har to 2. plasser fra 2013 og 2015. Kommer den første seieren i år?
Richie Porte (33), BMC Racing:
Porte har et sterkt lag rundt seg med noen tempokanoner og klatrere. De har noen som kan tråkke litt watt i Tejay van Garderen, Greg van Avermaet og Michael Schär. Porte er en type for brudd og har en veldig bra bakkefinish. Han kan dra fra Froome om begge to er isolerte. I tillegg har han vist at han har en rå motor og kapasitet. Froome har nok respekt for tempen hans. Den er sinnssyk. Brøt i fjor, men ble nummer fem i 2016, som er hans beste plassering.
Romain Bardet (27), Ag2r-La Mondiale:
Fjorårets tredjemann blir en av favorittene. Det må være en franskmann med oppi der og det blir spennende å se om han holder hele Touren. Han mangler det siste lille, men kan fort ta steget helt opp i år. Veldig god på lange fjell. Svakheten er tempo, så fremt det ikke er bakketempo. Han er lett i kroppen og får veldig mange watt per kilo. I år har han ikke hatt ekstremt mange løpsdager, men ble nummer tre i Critérium du Dauphiné og viste der at han har et bra nivå inne.
Vincenzo Nibali (33), Bahrain–Merida:
«Haien fra Messina» kommer til å bli en av de som kjemper oppi der, men han må ha maksdagene sine. Han kan kjøre fra de andre om han har en bra dag, og da kan det bli mange minutter ned til konkurrentene. Spørsmålet er hvor mange han har av de? Han vant Tour de France i 2014.

Jokerne:

Primoz Roglic (28), LottoNL–Jumbo:
Han har kjørt skikkelig bra i år. Roglic har vist god bakkeform og er god på tempo. Dette kan absolutt være en outsider til den gule trøyen, men går han egentlig for klatretrøyen? Offensiv rytter som kan gå fra andre i et brudd. Han vant fjelletappen inn til Serre Chevalier i fjor og ble nummer 38 sammenlagt.
Warren Barguil (26), Fortuneo–Samsic:
Dette er også en outsider, men det blir ikke feil å nevne han her heller selv om han også kanskje går for klatretrøyen, som han for øvrig vant i fjor. Offensiv rytter, men har ikke hatt en bra sesong. Men på hjemmebane vil han nok definitivt vise seg frem. Ble nummer ti i fjor.

Husker du? Slik var Tour de France 2017

Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20