Populære sporter
All sport
Vis alt

Aaleruds brutale møte med OL: - Jeg hovnet opp i ben og armer

Oppdatert 25/07/2021 klokken 16:49 GMT+2

Det ble tungt for de norske syklistene under dagens landeveisritt.

Katrine Aalerud

Foto: Eurosport

TOKYO / OSLO (Discovery):
Norge stilte med to ryttere i det 137 kilometer lange landeveisrittet. Katrine Aalerud (26) og Stine Borgli (31) kom til Tokyo som debutanter og outsidere.
Borgli måtte bryte, mens Aalerud havnet langt nede på listen.
– Jeg kjente at jeg slet nesten hele veien og hovnet opp i både ben og armer. Jeg prøvde å tenke at det var likt for alle, men jeg slet med pusten så det var ikke dagen min, sier Katrine Aalerud etter et knallhardt møte med landeveisrittet i Japan.
OL-debuten gikk dermed ikke helt etter planen. Den norske syklisten endte nede på 37. plass, syv minutter bak den østerrikske vinneren Anna Kiesenhofer. Noe av skylden kan varmen og fuktigheten stå bak.
– Jeg tror det, men jeg skal ikke bare skylde på varmen heller. Mange andre takler det bra selv om de kommer rett hit. Det var bare ikke dagen min, forteller syklisten.
picture

Nederlandsk syklist med gigatabbe: – Det var en bom

Kunne falt av tidligere

Det gjenstod rundt 55 kilometer da Katrine Aalerud måtte slippe feltet, men ifølge 26-åringen kunne det skjedd lenge før.
– Jeg holdt på å slippe feltet når det gikk på flaten også. Jeg kjente at det ikke var så mye å tråkke med i beina. Når det så vidt går på flatene, er det sjanseløst i oppoverbakke, meddeler 26-åringen.
Nå skal hun legge dagen bak seg, selv om det er litt kjedelig at det ikke gikk bedre når det først er OL.
– Det er bare vært fjerde år, så det er en unik mulighet. Når man ikke har dagen så er det jo litt trist, men da er det bare å se fremover, sier en optimistisk Aalerud.
Katrine Aalerud får en ny mulighet på tempoetappen 28. juli.
picture

– Like brutalt som det så ut

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame