Populære sporter
All sport
Vis alt

Herjer i Champions League: – En skjult juvel

Oppdatert 04/11/2023 klokken 10:41 GMT+1

Anita Stenberg (31) kjemper om topplassering i UCI Champions League.

SUKSESS: Anita Stenberg kjemper om ny topplassering i Champions League. Her fra da hun ble europamester i poengritt tidligere i år.

Foto: Getty Images

31-åringen fra Drammen har vært topp fire i alle fire Champions League-løpene denne sesongen og går inn i den tredje CL-helgen på tredjeplass sammenlagt.
– Det ser veldig lovende ut. Starten har vært bedre enn hva jeg turte å håpe på. Hun har kjørt veldig fornuftig og er stabilt helt der oppe, sier Discovery-kommentator Theis Magelssen.
Etter tre strake podiumplasser står Stenberg, som har uttalt en målsetting om podiet etter fem konkurransehelger, med 60 poeng.
Olympisk mester i madison, Katie Archibald, leder utholdenshetsdelen av konseptet etter to konkurransehelger. Archibald er seks poeng foran amerikanske Lily Willaims og ytterligere ett poeng foran den norske banesyklisten, mens Maggie Coles-Lyster, som ble nummer tre sammenlagt forrige sesong, følger kun fire poeng bak Stenberg.
Se Stenberg sykle inn til tredjeplass i eliminasjonsrittet i Berlin:
picture

Sykla inn til sin andre tredjeplass for kvelden: – Knallbra

– Jeg tror det blir en jevn kamp om andreplassen mellom Williams, Coles-Lyster og Stenberg. De tre er veldig jevne, men Stenberg er kanskje den raskeste i en spurt, vurderer Magelssen.

– Skjult juvel

Forrige sesong var Stenberg, som står med 35 NM-titler i banesykling, kun et plasseringssiffer unna å dytte kanadiske Coles-Lyster ned fra tredjeplassen, men endte opp på fjerdeplass da kanadieren slo Stenberg med plasseringen i den aller siste konkurransen.
Nå er drammenseren virkelig på skuddhold for en ny topplassering i Champions League.
– Stenberg er en skjult juvel i norsk sykkelsport, mener Magelssen.
– Hun var ganske nærme en medalje i OL i Toko. Hun er ekstrem stabil og en av de beste i verden. Det beviser hun i Champions League, fortsetter kommentatoren og sikter til da Stenberg ble nummer fem sammenlagt i OL-debuten i 2021.

Konkurrerer på kommende OL-arena

Nå beveger Champions League-sirkuset seg til Paris, hvor sommer-OL finner sted neste år, og lørdag skal Stenberg, som er europamester i henholdsvis Scratch og Poengløp, konkurrere på den kommende OL-arenaen Velodrome Nationale de Saint-Quentin-en-Yvelines.
– Denne konkurransen er ekstremt viktig i forberedelsene mine til OL i Paris i 2024 også. Det blir min sjanse til virkelig å forstå hva som fungerer og hva som ikke fungerer på banen og være fullt forberedt, sier sammenlagtleder Archibald til arrangøren.
– Hvor realistisk er det med en ny god plassering for Stenberg, Magelssen?
– Jeg tror det er veldig realistisk. Hun virker som en av de sterkeste og smarteste på start, og hun sykler Scratch-rittene veldig safe, sier Magelssen som mener han også har sett en endring i eliminasjonsrittene de siste rittene.
– I motsetning til tidligere har hun begynt å begynt å være i front i de tidlige fasene i eliminasjonsrittet og når feltet blir tynnet ut legger hun seg lenger bak. Det mye tryggere strategi og i stedet for å være langt bak og spurte på eliminasjonsrundene. For det kan være risibakelt.
  • Se Stenberg i UCI Track Champions League på discovery+ lørdag fra kl.17.30
Sett denne?
picture

Her sjokkerer tennisstjernen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame