Populære sporter
All sport
Vis alt

31-åringen på podiet i Paris: – Helt vill stabilitet

Kristian Hennie

Oppdatert 04/11/2023 klokken 21:10 GMT+1

Anita Yvonne Stenberg kom seg inn blant topp fem i scratch-rittet i Paris lørdag kveld, før hun leverte en meget sterk prestasjon senere på kvelden.

Intens avslutning: Her glipper seieren for Stenberg

Anita Yvonne Stenberg (31) har levert sterkt i Champions League-rundene i banesykling hittil denne sesongen.
31-åringen fra Drammen sto med tre strake podiumplasser før kveldens runder.
– EM handler mer om å vinne en trøye og en tittel. Jeg synes likevel Champions League henger ganske høyt. Det er mange som ser på og det er høye pengepremier (totalt over 500 000 euro i 2022, vår anm.). Jeg ser på det som et stort utstillingsvindu og synes det er utrolig kule løp, uttalte europamester Stenberg til Discovery i slutten av oktober.
Lørdag kveld var det duket for den tredje runden, denne gangen på velodromen i Montigny-le-Bretonneux i utkanten av Paris. Der viste drammenseren styrke.

Ny sterk plassering

Klokken 19.00 norsk tid var det klart for scratch, hvor Stenberg regnes som en av de sterkeste rytterne. I Berlin forrige helt vartet nordmannen opp med en tredjeplass i øvelsen, mens det ble med fjerdeplass helgen før der.
31-åringen startet lørdagens scratch-ritt med å ligge helt i front med 10 «laps» igjen. Men utover i rittet rykket kanadiske Sarah Van Dam fra hele feltet. Hun var det ingen som maktet å hente inn, og 21-åringen sikret seieren.
Stenberg hang med helt i front av feltet som fulgte bak og endte på en fjerdeplass i rittet, og hun forlenget dermed en sterk rekke i årets Champions League.
– Det er mer enn godkjent fra Stenberg. Hun har vært topp fire i samtlige ritt hittil i Champions League, sier Discoverys sykkelkommentator Theis Magelssen.
Se video av avslutningen her! Saken fortsetter under videoen.
picture

Kanadisk triumf i Paris – Stenberg nummer fire

Senere lørdag kveld var det duket for eliminasjonsritt, hvor drammenseren lå trygt og fint framme i feltet fra start.
Stenberg leverte virkelig varene i rittet og endte til slutt på en meget sterk andreplass, kun slått av britiske Katie Archibald.
– Den mest stabile rytteren i årets Champions League. Den eneste som har vært topp fire i alle rittene så langt. En helt vill stabilitet, utbrøt Magelssen om Stenberg mot slutten av eliminasjonsrittet.
Stenberg ligger nå på andreplass i sammendraget med 90 poeng, kun 12 poeng bak Archibald før finalehelgen i London neste uke.

Én helg gjenstår

Det gjenstår totalt to konkurransedager igjen av årets UCI Track Champions League, med den fjerde runde 10. november i London (Lee Valley VeloPark), mens den store finalen går av stabelen på samme sted dagen etter (lørdag 11. november).
Champions League-konseptet inntok banesyklingen med storm for to år siden. Målet var å gi sporten mer prestisje og samtidig videreutvikle den.
I løpet av fire konkurransehelger samles 72 utvalgte ryttere, 36 menn og 36 kvinner til dyst. Disse er igjen delt inn i sprint (individuell sprint og keirin) eller utholdenhet (eliminasjon og scratch).
Utøverne kjemper om Champions League-trofeet (tildeles to ryttere av hvert kjønn) og plukker samtidig opp både pengepremier, poeng og rangeringspoeng til UCI-rankingen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame