Populære sporter
All sport
Vis alt

Tung avslutning for Stenberg – falt ned til 6. plass i Champions League

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 04/12/2021 klokken 23:34 GMT+1

Anita Yvonne Stenberg hadde los på en pallplass i Champions League-sammendraget før lørdagens avslutningsritt, men elimineringsrittene i London ble et aldri så lite mareritt for drammenseren.

Anita Yvonne Stenberg

Foto: Eurosport

Saken oppdateres.
Lørdag ble den første utgaven av UCI Track Champions League avsluttet i Lee Valley-velodromen i London. Anita Yvonne Stenberg ble nummer sju i scratch race mens hun endte nest sist elimineringsrittet lørdag.
– Det var ikke det vi håpet på. En kriseavslutning for Stenberg i det som har vært en veldig god Champions League-sesong. Da kan det fort ryke en plass eller to i sammendraget, sa Discoverys sykkelkommentator Theis Magelssen.
Drammenseren har hatt to dårligere resultater velodromen i London. Begge kom i elimeringsritt. Fredag tok Stenberg en knallsterk 4. plass i scratch race, men var nede på 13. plass i elimineringsrittet.

Etter helgens resultater falt Stenberg ned fra en 5. til en 6. plass i utholdenhetskonkurransen. Likevel har hun all mulig grunn til å være stolt av resultatene hun har oppnådd denne sesongen, ifølge Magelssen.
– Samlet sett er dette en stor stor opptur. 6. plass er omtrent det vi kunne håpet på. Hun åpnet så bra at vi håpet på litt mer, men en 6. plass til slutt tar vi med oss, fortsetter Discoverys kommentator.
Katie Archibald tok en suveren sammenlagtsseier. Skotten endte med hele 145 poeng sammenlagt.
Nederlandske Kirsten Wild tok 2. plassen 45 poeng bak suverene Archibald. Annette Edmondson fra Australia endte 3. plass.

Spansk-norske Haga på 12. plass

Erik Martorell Haga klarte ikke å henge med i toppen på verken scratch- eller elimeringsrittet lørdag kveld.
Haga leverte meget sterkt på gårsdagens elimineringsritt med en 4. plass, men fikk det tyngre lørdag. Den spansk-norske banesyklisten endte på 13. plass i den siste konkurransen.
I scratchracet ble det en 14. plass for Martorell Haga. Han endte med 37 poeng totalt og havnet på en 12. plass i sammendraget.
Gavin Hoover og Sebastan Mora konkurrerte om seieren sammenlagt. Amerikanske Hoover viste seg som den sterkeste under avlstuningsrittene i London og vant til slutt sammendraget med 107 poeng. Mora endte fem poeng bak, med newzealanderen Corbin Strong på 3. plass.

Øvrige resultater

Emma Hinze vant kvinnenes sprintkonkurranse med 128 poeng. Bak henne fulgte landsvenninnen Lea Friedrich, med Kelsey Mitchell fra Canada på 3. plass.
På herresiden ble det nederlandsk triumf i sprintklassen. Harrie Lavreysen tok seieren foran tyske Stefan Bötticher. Vasilijus Lendel fra Litauen tok den siste pallplassen.
Champions League skulle etter planen avsluttes i Tel Aviv neste helg, men koronasituasjonen gjør at den femte runden i Israel har blitt avlyst.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame