Stenberg klatret i sammendraget: – Vanvittig godt levert!

Joakim Opphus

Oppdatert 27/11/2021 klokken 22:06 GMT+1

Anita Yvonne Stenberg kjørte sterkt og klatret flere plasseringer i sammendreget etter nok en pallplass i UCI Champions League.

Anita Yvonne Stenberg

Anita Yvonne Stenberg imponerte i den første runden av UCI Champions League på Mallorca for noen uker tilbake. Drammenseren lå på en sjuendeplass etter konkurransene i Spania.
Før den andre runden i Champions League i Panevézys i Litauen var det en offensiv Stenberg som hadde forhåpninger om å klatre plasser både i sammendraget, men også på de enkelte øvelsene
I hennes første øvelse for kvelden; scratch, gjorde hun nettopp det. Stenberg var med i spurten om seieren, men hun endte på en femteplass. Det er likevel fire plasser opp fra scratch-løpet fra Mallorca.
Sammenlagtleder Katie Archibald fra Storbritannia vant løpet.
Men som på Mallorca var det i elimineringsrittet Stenberg skulle vise fram sitt aller beste. Tredjeplassen fra Mallorca ble oppfulgt med en strålende andreplass i Litauen.
– Vanvittig godt levert! For en stabilitet du har fått Anita Yvonne Stenberg, utbrøt discoverykommentator Theis Magelssen i det hun krysset målstreken.
Se avslutningen av kvinnenes elimineringsritt:

Stenberg med nok en pallplass: Se avslutningen av kvinnenes elimineringsritt

Drammenseren kjørte taktisk smart gjennom hele rittet og brukte ikke mer krefter enn nødvendig. I duellen om seieren ble britiske Archibald derimot for sterk, men andreplassen sørger for at Stenberg klatrer flere plasser i sammendraget.
Archibald leder sammenlagt med 73 poeng foran Maggie Coles-Lyster (Canada) på 60 poeng. Anita Stenberg klatret fire plasser i sammendraget til en tredjeplass. Stenberg har 50 poeng når to av fem runder i UCI Champions League er gjennomført.

Øvrige resultater

Scratch-løp (herrer): Sebastian Mora (Spania) vant foran Rhys Britton (Storbritannia) og Gavin Hoover (USA). Spansk-norske Erik Martorell Haga havnet på en 15. plass.
Elimineringsritt (herrer): Sebastian Mora (Spania) tok kveldens andre seier på elimineringsrittet. Han vant foran Aaron Gate (New Zealand) og Kelland O’Brien (Australia). Martorell Haga fikk en uheldig punktering og endte på nok en 15. plass.
Her går det galt for Martorell Haga:

Her går det galt for spansk-norske Erik (23)

I utholdenhetsøvelsene for herrene leder Sebastian Mora sammenlagt med 59 poeng. To poeng foran Corbin Strong fra New Zealand. Haga ligger på en 12. plass med 17 poeng.
Sprint (kvinner): Emma Hinze vant, som hun også gjorde på Mallorca, da hun slo Lauriane Genest (Canada) finalen.
Keirin (kvinner): Verdensmester på øvelsen, Lea Friedrich, stakk med seieren foran landskvinne Emma Hinze.
I sprintøvelsene for kvinnene leder Hinze sammenlagt med 74 poeng. Lea Friedrich innehar andreplassen med 56 poeng. Kelsey Mitchell ligger på tredje med 50 poeng.
Keirin (herrer): Regjerende olympisk mester og verdensmester Harrie Lavreysen slo landsmann og rival Jeffrey Hoogland og tok seieren i herrenes keirin. Lavreysen revansjerte med det den ganske så overraskende andreplassen i den første runden på Mallorca.
Sprint (herrer): Lavreysen vant også sprint-øvelsen. Han spurtslo Nicholas Paul i finalen. Lavreysen leder også sammenlagt.