• UCI Track Champions League ser du på discovery+ fra 6. november.
Det flunkende nye konseptet sparkes i gang på Mallorca om én uke. Gjennom fem runder skal 72 ryttere, 36 menn og 36 kvinner, kjempe om Champions League-trofeet, UCI-rangeringspoeng, plasser i kommende mesterskap samt premiepenger.
Gjennom fem runder skal 72 ryttere, 36 menn og 36 kvinner, kjempe om Champions League-trofeet, UCI-rangeringspoeng, plasser i kommende mesterskap, samt premiepenger.
Sykling - Bane
Spansk-norske Erik (23) utelukker ikke at han en gang vil sykle for Norge
5 TIMER SIDEN
Den totale potten er på nærmere fem millioner kroner. Det skilles ikke mellom kjønn.
Vinneren av én runde får 1000 euro, mens en sammenlagtseier gir 25.000 euro.

Norsk bidrag

Konseptet byr på to sprintøvelser (individuell sprint og keirin) og to utholdenhetsøvelser (eliminasjon og scratch). Norske Anita Yvonne Stenberg har fått én av de 18 plassene som gjelder for utholdenhetsøvelsene på kvinnesiden.
– Det er jo et helt nytt konsept så det er jo mange ting man ikke vet hvordan blir og hvordan det vil foregå. Men jeg tror det blir veldig stas. Det blir mye oppmerksomhet, korte og raske ritt og god deltakelse. Jeg tror det blir veldig gøy og noe mer nytt og annerledes enn seksdagersritt. Forhåpentligvis blir det mer action og raske ritt, sier Stenberg til Discovery.
I VM i banesykling i 2020 tok hun bronse i poengløp. Det var Norges første VM-medalje i banesykling siden 1995.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Ruud til kvartfinale etter jevn kamp

– En garanti for et fantastisk show

Nylig ble VM i banesykling i Roubaix tilbakelagt. Mesterskapet bød på en haug av spenning og drama. De beste syklistene blir nå igjen å se i UCI Track Champions League.
– Sammen med rytterne som allerede er kvalifiserte, danner de et av de beste sykkelfeltene vi har sett i nyere tid. Så mange olympiske- og verdensmestre på én og samme velodrom, er en garanti for et fantastisk show. Sammen med Discovery Sports Events planlegger vi et arrangement ingen har sett maken til, og som vil underholde både utøverne og fansen med action gjennom hele november og desember, sier UCI-president David Lappartient.
Sykling - Bane
Stenberg sikter mot topp tre i UCI Track Champions League
EN DAG SIDEN
UCI Champions League
Lader opp til neste Champions League-runde med japansk verdensmester
I GÅR PÅ 17:55