Populære sporter
All sport
Vis alt

Kuss holdt unna for Vingegaard og Roglic: – Sykkelsportens villeste maktdemonstrasjon

Joakim Opphus

Oppdatert 13/09/2023 klokken 18:03 GMT+2

Jumbo-Vismas dominans i Vuelta a España fortsetter, men for Sepp Kuss ble Angliru-stigningen en tøff oppgave. Lagkameratene Jonas Vingegaard og Primoz Roglic ble for sterke for amerikaneren.

Jumbo-Vismas Jonas Vingegaard, Primoz Roglic og Sepp Kuss

Foto: Eurosport


– De er i ferd å fullføre sykkelsportens villeste maktdemonstrasjon noensinne, sa Discoverys sykkelkommentator Theis Magelssen da Jumbo-Visma supertrio parkerte samtlige konkurrenter opp det legendariske Vuelta-fjellet Altu de L'Angliru.
Bahrain-Merida og Mikel Landa satte et press på storlaget opp fjellet, men det trehodete Jumbo-Visma-trollet viste seg igjen som sterkest.
Men for sammenlagstsleder og bursdagbarn Sepp Kuss ble tempo fra Primoz Roglic og Jonas Vingegaard for tøft. Amerikaneren som kjører sin femte strake Grand Tour og tredje strake i 2023 virket å gå tom for krefter.
Duoen kjørte sammen til mål. Vingegaard ga ikke Roglic noen kamp om etappeseieren og sloveneren vant den 16. etappen. Kuss kom i mål som tredjemann på etappen, 19 sekunder bak duoen.
– 1, 2 og 3. De gjør det på Tourmalet, de gjør det på Angliru. På de to mest mytiske stigningene er de i en helt egen klasse, sa Magelssen.
Kuss klarte å beholde ledertrøya med åtte sekunders margin til Vingegaard. Roglic er 1:08 bak sin amerikanske lagkamerat.
– Jeg hadde ikke forventet å være i denne situasjonen, men det er flott å kjøre i rødt. Jeg skal hjelpe de to flotte gutta (Vingegaard og Roglic) så godt jeg kan, sa Kuss etter å ha forsvart ledertrøyen.
– Jeg trodde jeg hadde mistet ledelsen, men fikk noen ekstra krefter mot slutten, sa han.
Belgiske Remco Evenepoel kjørte for sin tredje etappeseier i årets ritt og gikk i dagens brudd, men han tapte over 40 sekunder ned den nest siste fjellplasseringen.
Han hadde 1.20 minutter til sammenlagtfavorittene ved inngangen til den 12,5 kilometer lange avslutningen opp mektige Altu de L'Angliru med godt over 20 prosent stigning i gjennomsnitt. Halvveis oppe i stigningen var han kjørt inn.
Juan Ayuso, som var nærmest de tre Jumbo-Visma-rytterne i sammendraget, måtte slippe, og det samme måtte Enric Mas. Hjemmehåpet Mikel Landa var igjen og kom til mål sammen med Kuss 19 sekunder bak tetduoen.
Årets ritt avsluttes i Madrid søndag. Det gjenstår to tøffe og to flate etapper.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame