Populære sporter
All sport
Vis alt

«Luksushjelperen» kun formaliteter fra Vuelta-sensasjon: – Ikke synket helt inn enda

Joakim Opphus

Oppdatert 16/09/2023 klokken 17:47 GMT+2

Kun én paddeflat etappe til Madrid gjenstår før amerikanske Sepp Kuss kan smykke seg med tittelen som Vuelta a España-vinner 2023.

Sikret karrierens største triumf: – Ta deg en pils nå, det er lørdag

Sepp Kuss må bare holde seg på sykkelen og unngå velt på lørdagens flate etappe for å sikre seg Vuelta-tittelen og sin aller første sammenlagtstriumf i en Grand Tour.
Kuss leder med 17 sekunder på lagkamerat Jonas Vingegaard og 1.08 foran Primoz Roglic før sisteetappe, men at noen av de vil true den røde trøya til Kuss er høyst usannsynlig.
– Det var et super spesielt øyeblikk, sa Kuss om å kunne feire seieren sammen med Vingegaard og Roglic på oppløpet i Guadarrama.
– Det har ikke helt synket inn enda.

Rollene var snudd

Kuss kom inn i Vueltaen som hjelperytter for Vingegaard og Roglic - slik som han har vært for begge de to i både Giro d'Italia og Tour de France i år.
Duoen jaktet sin andre Grand Tour-seier i år, men i årets Vuelta var rollene plutselig snudd.
Amerikaneren sikret seg den røde trøye etter å ha gått i brudd på rittets sjette etappe, siden har han aldri sett seg tilbake. Når laget valgte å kjøre for Kuss på de siste tøffe fjelletappene var det klart at Kuss ville sikre seg tittelen til slutt.
– Dette er laget som har dominert i år. Primoz Roglic vant Giro d'Italia i år, Jonas Vingegaard tok Tour de France og begge to ble godt hjulpet av mannen som sitter mellom dem «The Kid from Durango». Han er ikke en cowboy, men en syklist og han kommer til å vinne Vuelta a España 2023. Virket øyeblikk, sa Discoverys Theis Magelssen da Jumbo-trioen krysset målstreken sammen.
– Ta deg en pils, det er lørdag, fulgte Discoverys sykkelekspert Henrik Evensen opp.

Aldri blitt gjort før

Jumbo-Visma dominerte årets Vuelta og kommer også til å sikre sin tredje sammenlagtsseier i Grand Tour i år. Det har ingen andre lag klart før i sykkelsportens lange og tradisjonsrike historie. Det nederlandske storlaget tapetserte også like godt pallen i årets siste Grand Tour.
Den 20. etappen av Vuelta ble vunnet av nederlandske Wout Poels som akkurat fikk slengt sykkelen over streken før Remco Evenepoel.
Vueltaen avsluttes med en 101 kilometer lang og flat etappe fra Hipódromo de la Zarzuela til Madrid.
picture

Nederlansk-seier i Vuelta: – Må aldri vise seg i Belgia igjen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame