Populære sporter
All sport
Vis alt

Ukjent nordmann imponerte på hjemmebane

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 26/05/2023 klokken 21:08 GMT+2

Briten Ben Tulett fra Ineos-laget vant tempoprologen i sykkelrittet Tour of Norway, med avslutning opp Fløyen. Ådne Holter fra Uno-X tok en sterk 4.-plass.

Ådne Holter

Foto: Getty Images

Tulett seiret fattige 1,12 sekund foran sin lagkamerat Magnus Sheffield. Amerikaneren, som har norsk mor, hadde en klar ledelse på Tulett før den bratte avslutningen, men kunne ikke stå imot lagkameratens klatreegenskaper.
Som siste startende tok ungareren Attila Valter tredjeplassen 19,63 sekunder bak vinneren. Han snøt dermed Holter for pallplass.
Holter var slått av Tulett med 26,91 sekund.
– Jeg visste at jeg kunne gjøre det godt hvis jeg hadde dagen og ting fungerte, sa Holter til TV 2.
Seigt
Bak ham var det ganske tett. Mathias Vacek, Thibau Nys og Tobias Halland Johannessen var alle mindre enn 31 sekunder bak vinneren.
– Det er nok mer behagelig å ta flybanen, tror jeg. Det var seigt, men jeg kjørte det jeg hadde, sa Johannessen til TV 2. Med 7.-plass var han nest beste nordmann.
Alexander Kristoff syklet inn til 70.-plass av de 113 deltakerne og var 1,37 minutt bak vinneren. Han syntes det var en tøff økt.
Hardt og brutalt
– Det var hardt og brutalt. Jeg følte at jeg hadde godt driv fram til vending, derfra var jeg sliten. Jeg vet at dette ikke passet meg så godt, sa han til TV 2.
Den første av de tre ordinære etappene avvikles lørdag, en 206,7 kilometer lang etappe fra Jondal til Hovden. Søndag skal rytterne sykle 165,7 kilometer fra Valle til Stavanger, mens den siste etappen mandag har start og mål i Stavanger.
Tulett er blant favorittene til sammenlagtseier og starter lørdag i ledertrøya.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame