Populære sporter
All sport
Vis alt

Nordmann fortvilt på hjemmebane: – Sinnsykt skuffet

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 27/05/2023 klokken 18:35 GMT+2

Rasmus Tiller satt godt plassert i avslutningen på første etappe i Tour of Norway, men ble sperret da Mike Teunissen vant sin første etappe siden 2019.

Rasmus Tiller

Foto: Getty Images

Nederlandske Mike Teunissen var sterkest og vant den 1.etappen i Tour of Norway foran Lund Tobias Andresen og Jordi Meeus.
Det er hans første seier siden han sjokkerte sykkelverden og vant første etappe i Tour de France 2019 og bar den gule ledertrøyen i tre etapper.
Tobias Halland Johannessen ble beste nordmann på 6.plass.
Norske Rasmus Tiller satt godt plassert i finalen, men ble stengt i siste innersving og ble til slutt nummer 21.
– Jeg er veldig skuffet. Det er en juniorfeil. Jeg er sinnsykt skuffet, sier Uno-X-rytteren til TV 2.
Som følge av utfordrende værforhold ble Tour of Norway-arrangøren tvunget til å kutte etappen fra 206 kilometer til 85 kilometer.
Etter lagpresentasjon i Jondal, det som opprinnelig skulle være dagens startsted, ble rytterne fraktet 121 kilometer over Seljestadjuvet til Røldal.
Der gikk feltet rett inn i dagens lengste stigning, men Ineos, med sammenlagtleder Ben Tulett, hadde jerngrep hele etappen og sørget for at det var et samlet hovedfelt som kom til Hovden.
Nederlanske Teunissen var sterkest i den hektiske avslutningen og vant massespurten i lett stigning foran danske Lund Tobias Andresen og belgiske Jordi Meeus.
Britiske Tulett beholder sammenlagtledelsen foran Magnus Sheffield.
Søndag skal syklistene ta seg fra Valle til Stavanger på en 165,7 kilometer lang fjelletappe. Rittet avsluttes med en 151,2 kilometer lang etappe rundt i Stavanger.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame