Populære sporter
All sport
Vis alt

Belgisk stortalent tok seieren – Tiller stivnet etter langspurt

Joakim Opphus

Oppdatert 28/05/2023 klokken 18:21 GMT+2

Thibau Nys var den klart sterkeste rytteren opp den siste tøffe knekkeren på den tredje etappen av Tour of Norway.

Hovedfeltet på vei over Suleskard med høye brøytekanter under søndagens etappe i rittet Tour of Norway. Dagens etappe går fra Valle i Setesdal til Stavanger. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Foto: NTB

Saken oppdateres!
Uno-X' Rasmus Fossum Tiller prøvde seg på en langspurt med ca. 900 meter igjen av etappen etter et flott opptrekk av Alexander Kristoff, men han 26-åringen hadde ikke beina til å holde unna for feltet.
– Vi hadde en plan om at Alex skulle ta opptrekk for meg, så skulle jeg prøve med én kilometer igjen og spare Tobias til spurten. Jeg fikk ikke luken jeg håpet på, men sånn er det, sa Uno-X-lagkamerat Rasmus Tiller til TV 2.
Opp den siste tøffe knekkeren var Thibau Nys som var best og spurtet inn til seier på etappen. Det var også belgierens første proffseier. I 2021 vant han også U23-EM på landevei foran ryttere som Juan Ayuso og Filippo Zana - som nylig vant en etappe i Giro d'Italia.
På andreplass i Stavanger fulgte nok en belgier med Edward Planckaert fra Alpecin-Deceuinck.
Sammendragsleder Ben Tulett var tredjemann. Beste norske ble Tobias Halland Johannessen på en femteplass.
– Jeg mistet Alexander Kristoff og Rasmus Tiller i bunn, og det var kaos. Jeg hadde veldig gode bein, men jeg var altfor langt bak den siste kilometeren, så det kostet noe jævlig, sa Johannesen til TV 2 etter løpet.
Etter lørdagens forkortede etappe ble søndagens ritt kjørt fullt ut fra Valle til Stavanger.
Rytterne kjørte blant annet over Suleskard hvor rytterne ble møtt med to-tre meter høye snøkanter. Åtte mann fikk gå avgårde på dagens etappe med Torbjørn Andre Røed som eneste norske innslag.
Belgiske Dries de Bondt og britiske Zeb Kyffin var de to bruddrytterne som holdt unna lengst, men begge to måte gi tapt når det gjensto ca 1,5 km av etappen.
Rittet avsluttes med en 151,2 kilometer lang etappe rundt Stavanger mandag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame