Populære sporter
All sport
Vis alt

Rytter måtte gjenopplives etter velt i Tour de Suisse

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 15/06/2023 klokken 19:33 GMT+2

Gino Mäder måtte gjenopplives etter en svært stygg velt få kilometer før mål på den femte etappen av sykkelrittet Tour de Suisse torsdag.

Gino Mäder

Foto: Getty Images

– Løpslegen var på stedet innen to minutter etter ulykken. Gino Mäder lå urørlig i vannet. Han ble umiddelbart gjenopplivet og transportert til Chur-sykehuset via luftambulanse, skriver arrangøren på Twitter.
Også Ineos-rytteren Magnus Sheffield var involvert i velten. Han var ved bevissthet etter ulykken, men ble også fraktet til sykehus.
Avslutningen på torsdagens etappe gikk over en bratt stigning med en påfølgende bratt utforkjøring inn mot mål. På vei ned fra toppen veltet Bahrain-Victorious-syklisten Mäder stygt.
Norske Carl Fredrik Hagen (Q36.5) var ikke vitne til ulykken, men så Mäders sykkel som sto fast i en stolpe langs veien.
– Det så ikke pent ut, men jeg så ingen rytter. Kun sykkelen og ambulansen, forteller Hagen til TV 2.
Remco Evenepoel (Soudal) kritiserer rittarrangøren for torsdagens avslutning.
– Jeg tror ikke noen likte avslutningen med en farlig nedkjørsel, der flere krasjet. Det hadde vært bedre med en avslutning på toppen, sier han ifølge Feltet.dk.
Det var spanske Juan Ayuso som vant etappen etter et sterkt solobrudd.
Mattias Skjelmose (Trek) mistet ledelsen til Felix Gall (AG2R) onsdag. Torsdag tok han sekunder på både Gall og Evenepoel, og han sikret seg nok en gang overtaket i sammendraget.
Skjelmose syklet i mål som nummer to og leder nå med åtte sekunder ned til Gall. Evenepoel er i en fjerdeposisjon, 46 sekunder bak.
Rittet avsluttes søndag.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame