Populære sporter
All sport
Vis alt

Girmay spurtet til seier i Sveits – massevelt skapte kaos

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 12/06/2023 klokken 17:23 GMT+2

Eritreiske Biniam Girmay spurtslo superstjernen Wout Van Aert og vant den 2. etappen av sykkelrittet Sveits rundt mandag.

Biniam Girmay

Foto: Getty Images

Den 173,7 kilometer lange etappen fra Beromünster til Nottwil endte ikke overraskende i en spurt fra en større gruppe. Der var Girmay best av alle.
Nærmest fulgte franske Arnaud Démare og belgiske Wout Van Aert. Det var Van Aert, en av sykkelsirkusets største profiler, som åpnet spurten. Belgieren hadde imidlertid ikke trykk nok i beina til å holde farten helt inn til målstreken.
I stedet kom Girmay fort på slutten og hadde få problemer med å legge Van Aert bak seg.

Overrasket seg selv

– Jeg var rett og slett overrasket da jeg krysset målstreken først. Det er to måneder siden jeg krasjet, og jeg trodde ikke jeg hadde hatt nok tid til å trene meg opp igjen. Jeg overrasket meg selv, sa vinneren.
– Det betyr mye å være den første eritreeren som vinner en etappe her, la han til.
Van Aert og flere andre stjerner bruker etapperittet i Sveits som en siste test foran årets Tour de France. Girmay, som er lagkamerat med Sven Erik Bystrøm i Intermarche-Cirkus-Wanty-laget, skal sykle Touren for aller første gang.
Avslutningen på mandagens etappe ble hektisk av flere årsaker. Med drøyt tre mil igjen sørget en massevelt for at flere titalls ryttere fikk et heller ublidt møte med den sveitsiske asfalten.
Samtlige ryttere så ut til å komme seg tilbake på sykkelen etter uhellet.

Küng leder

Carl Fredrik Hagen er eneste norske deltaker i Sveits rundt. Han rullet over mål til 62.-plass mandag.
Den andre etappen innebar ingen endringer i sammendraget. Sveitsiske Stefan Küng leder fortsatt etter seieren på søndagens åpningsetappe. Han har Remco Evenepoel nærmest seg.
Fem sekunder skiller dem.
Rittet i Sveits avsluttes kommende søndag.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame