Populære sporter
All sport
Vis alt

Evenepoel vant følelsesladd etappe i Tour de Suisse

Eurosport
AvEurosport

Publisert 17/06/2023 klokken 17:55 GMT+2

Remco Evenepoel tråkket inn til etappeseier i Tour de Suisse, men tok ikke over sammenlagtledelsen. Den tilhører fortsatt dansken Mattias Skjelmose.

Remco Evenepoel

Foto: Getty Images

Det ble en etappe med mye følelser dagen etter at Gino Mäder døde av skadene han pådro seg i torsdagens ulykke. Sveitseren kjørte av veien i stor hastighet i en utforkjøring.
Etter samråd med Mäders familie valgte arrangøren å gjennomføre de siste etappene i Tour de Suisse.
Den belgiske verdensmesteren Evenepoel stakk med under to mil igjen. Han fikk 35 sekunder til det jagende feltet og økte avstanden til mål.
Han var til slutt 50 sekunder foran landsmannen Wout Van Aert, mens franske Bryan Coquard tok tredjeplassen. Det var 16. gang at Evenepoel vinner en etappe eller et ritt ved å komme alene til mål.
På forhånd ble det bestemt at kampen om ledertrøyen skulle skje 18 kilometer før målgang. Det ble gjort i respekt for avdøde Mäder. Dermed forsvarte Mattias Skjelmose sammenlagtledelsen, og dansken er 46 sekunder foran Evenepoel.
Før etappen ble det også kjent at rittet fullføres uten laget Bahrain-Victorious, som Mäder var en del av. Intermarché-Circus Wanty og Tudor har også trukket seg.
Tour de Suisse avsluttes med en 25,7 kilometer langt tempoetappe i Abtwil søndag.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame