Populære sporter
All sport
Vis alt

Tour de France-syklist raser: – Idioter!

Joakim Opphus

Oppdatert 03/07/2023 klokken 13:24 GMT+2

Tour de France-syklister ble et offer for tegnestifter som var kastet inn på veien. Discoverys ekspert reagerer kraftig.

Lilian Calmejane

Foto: Getty Images

– Takk for denne typen menneskelig bullshit. Jeg tror ikke jeg var det eneste offeret for en punktering til slutt. Vet at du kan falle og bli virkelig skadet på grunn av dette. Idioter!

Det skriver syklist i Intermarché - Circus - Wanty, Lilian Calmejane, på sin twitter og viser frem dekket på sin sykkel som er full av tegnestifter.
En annen som ble et offer for tegnestiftene var Alpecin-Deceuninck-rytter Jonas Rickaert.

– Usmakelig

Discovery-ekspert, Carl Fredrik Hagen, reagerer kraftig på hendelsen.
– Det er usmakelig å gjøre noe på den måten. Det er greit nok å ikke like Tour de France eller syklister, men dette kan potensielt være livsfarlig, hvertfall i høy hastighet. Det er ikke bra i det hele tatt.
– Umiddelbart ser det ut som det er en form for sabotasje. Det er neppe så mange tegnestifter som ligger veibanen uten at det er gjort med vilje.
Hagen påpeker at for ryttere som kjører med dekk uten slange så er det mye skumlere å få stifter i dekket. Han håper arrangøren er årvåken rundt lignende situasjoner utover i Touren.
– For dem så kan det potensielt være dritskummelt for da kan dekket vrenges av felgen. Vi får håpe at arrangøren finner ut hvem som har gjort det, selv om det kansklje er vanskelig. Forhåpentligvis kan arrangøren kontrollere veibanen enda litt nøyere utover i Touren.
Tour de France-arrangør, ASO, bekrefter til Cyclingnews at de viste om tegnestiftene
Tilbake i 2012 skjedde det samme da opptil 30 ryttere fikk punkteringer etter at tegnestifter ble kastet på veien på den 14. etappen.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Får hjertet i halsen: – Det er så skummelt

15-20 punkteringer

Prestasjonssjef i Team Jayco AlUla, Matt white, så området hvor tegnestiftene ble kastet på veien, ifølge sykkelnettstedet Cyclingnews.
– Noen spredde tegnestifter på veien i en av byene fordi vi så 15-20 punkteringer. Noen ble avbildet med en gang, og noen kjørte gjennom med en langsom lekkasje. Det er synd. Vi var heldige at Simon Yates ikke punkterte, men det var mange som punkterte på et viktig tidspunkt i rittet.
Blant de som fikk en punktering var Ineos-rytter Tom Pidcock.
– Jeg punkterte sakte og kjente det i utforkjøringen av Jaizkibel, men jeg måtte sykle helt til mål. Jeg kjente at det skled litt i svingene, sier Pidcock til Cyclingnews.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame