Populære sporter
All sport
Vis alt

Hyller Uno-X-jokeren: – Må være på ønskelisten til flere World Tour-lag

Joakim Opphus

Oppdatert 27/03/2024 klokken 19:47 GMT+1

Jonas Abrahamsen yppet seg på de største stjernene i det belgiske rittet, Dwars door Vlaanderen.

Abrahamsen med historisk pallplass for Uno-X: – En vanvittig prestasjon

Med en Alexander Kristoff og Søren Wærenskjold som har vært plaget av sykdom har Jonas Abrahamsen vært Uno-X' beste kort i årets klassikere. Det var også tilfelle i Dwars Door Vlaanderen onsdag.
28-åringen kjempet om seieren i rittet etter å ha kommet med i den avgjørende gruppen. Men da årets sammenlagtsvinner i Paris-Nice, Matteo Jorgenson, stakk med seks kilometer igjen var seieren utenfor rekkevidde.
Uno-X-rytteren prøvde seg på et angrep to kilometer før mål, men ble hentet inn av en gruppe bestående av Tiesj Benoot, Stefan Küng og Dries De Bondt.
På oppløpet derimot var det forsatt nok av saft i beina til syklisten fra Skien som spurtet inn til en historisk andreplass. Det er Uno-X' herrelag sin første pallplass i et éndagsritt på World Tour-nivå.
– En vanvittig prestasjon og kanskje kulminasjonen av hans utvikling som syklist. For noen steg han har tatt de siste årene, utbrøt Magelssen.
Hovedpersonen selv var naturlignok veldig glad over pallplassen.
– Jeg er veldig glad over å ta en pallplass i et World Tour-ritt med så mange sterke ryttere rundt meg på slutten, sa nordmannen i intervjuet vist på Eurosport etter rittet.
– Kanskje det blir vanskeligere for meg å komme med i brudd nå.

Hyllest

Grenlandsplogen var en del av dagens opprinnelige brudd, men da bruddet ble hentet inn med 40 kilometer igjen var det fortsatt mye igjen på tanken til «Plogen fra Skien».
Sammen med Matteo Jorgenson, Tiesj Benoot, Stefan Küng, Dries de Bondt, Joshua Tarling og Alberto Bettiol kjempet Abrahamsen om seieren i rittet.
Abrahamsen var råsterkt flere ganger og tettet lukene som oppsto.
– Det svaret i beina er rått å se, kommenterte sa Discovery-kommentator Magelssen.
Bettiol som nesten virket friskes av de alle og som nettopp hadde prøvd å stikke avgårde måtte plutselig gi tapt da krampen tok han.
I frontgruppa var det til slutt Jorgenson som klarte å rive seg løs med seks kilometer igjen. De resterende rytterne i gruppa så bare på hverandre og måtte seg seieren glippe.
– Jeg tror det blir vanskeligere og vanskeligere for Abrahamsen å gå under radaren. Nå må han dukke opp på ønskelisten til flere internasjonale World Tour-lag, dersom de har lyst på en gjennomsterk rytter som tåler alt, og som alltid er i form. Han er alltid minst en syv av ti, de siste rittene har han vært ni av ti, men i dag er du ti av ti, sa Discoverys kommentator.
Discovery-ekspert Henrik Evensen lar seg også imponere
– Han har åpenbart tatt store steg og viser en enorm stabilitet når mange av de antatt beste på Uno-X ikke gjør det. Jeg liker måten han angriper sykkelrittene på.
– Se opp for Abrahamsen i Paris-Roubaix, avslutter han.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Van Aert på gråten etter stygg velt: – Fullstendig stjernefall

Van Aert i tårer

Dwars door Vlaanderen ble for noen en grusom dag på jobben. 67 kilometer før mål gikk flere store navn i bakken, inkludert Wout van Aert og Mads Pedersen. TV-bildene plukket opp lyden av en van Aert på gråten etter den grusomme velten.
Om det er ren fysisk smerte eller skuffelsen over at Flandern rundt ryker, mener Discovery-ekspert Evensen er vanskelig å vite.
– Vanskelig å si hva reaksjonen skyldes, men min vurdering er at han der innser at Flandern om fire dager blir tøffere enn antatt - om det blir noe i det hele tatt. Han har ofret en del for å være i form nå. Lange høydesamlinger borte fra familien, mange ritt han har stått over osv. Da er det ekstra tungt når en velt skal ødelegge.
Belgieren ble sendt til sykehuset for videre undersøkelser. Der ble det senere konkludert med et brekt kragebein og flere brukne ribbein.
– Det var her han skulle prikke formen til Flandern, og så ender han på båre, sa Magelssen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame