Populære sporter
All sport
Vis alt

Van der Poel slettet 28 år gammel rekord

Joakim Opphus

Publisert 19/03/2023 klokken 11:38 GMT+1

Ikke bare stakk Mathieu van der Poel av med sin aller første triumf i årets første monument, Milano-Sanremo. Han slettet også en rekord som har stått helt siden 1995.

Se nådestøtet som sikret van der Poel-seier: – Voldsomme klyv

Da Mathieu van der Poel passerte toppen av Poggio i lørdagens Milano-Sanremo hadde nederlenderen kun brukt fem minutter og 40 sekunder på å forsere den ikoniske stigningen.
Det betyr at den 28 år gamle rekorden til italienske Maurizio Fondriest og franske Laurent Jalabert er slettet. Duoen brukte i 1995-utgaven av rittet fem minutter og 46 sekunder opp den 3,7 km lange stigningen.
28-åringen hadde en snittfart på imponerende 39.18 km/t opp stigningen og ifølge den italienske avisen Gazzetta dello Sport skal han ha snitttet på 564 watts opp bakken.
– Dette er en av de rittene som jeg virkelig ønsket å vinne og måten jeg vant på i dag er...ja, over all forventning, sa van der Poel etter triumfen.
I tillegg til van der Poel så klarte også trioen bak nederlenderen; Tadej Pogacar, Wout van Aert og Filippo Ganna å snike seg foran den gamle rekorden til Jalabert og Fondriest. De brukte fem minutter og 43 sekunder opp bakken.
2023-utgaven av sesongens første sykkelmonument var faktisk den nest raskeste utgaven i historien. Mye takket en del medvind på veien fra Milano.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame