16.05.23 - 12.20
Ferdig
Scandiano - Viareggio
0km
?km
Giro d'Italia • Etappe10
Før kamp

Scandiano - Viareggio

Giro d'Italia - spenningen starter 12:20 16 mai 2023. Vårt Livesenter vil holde deg oppdatert på viktigste hendelsene når de skjer.
Les det siste om Sykkel - inkludert de store løpene, sendeskjema og resultater.

    
30
Highlights 
 
 Supprimer
 

Danske Magnus Cort vinner den tiende etappen!

 

Gee klinker til!

 

Fire kilometer igjen! 42 sekunder! Bruddet holder stand!

 

En mil igjen. 41 sekunder fra trioen i tet. Mistet fem sekunder de siste fem kilometerne. Skal bruddet gå hele veien da?

 

De Marchi forsøker å riste av seg bruddkameratene, men ser ikke ut til å lykkes så langt.

 

Rytterne nærmer seg målbyen Viareggio. Drøye to mil til mål. Avstanden til trioen i front er 1,24!

 

Aiaiai! Flere rytter som går ned i en velt. Plutselig sitter Michel Ries langs veikanten, mens Lukas Pöstlberger ligger i veien. Når en fra ett støtteapprat skal rydde i veibanen løper han i veien og EF-rytter Alberto Bettiol krasjer med vedkommende og er rasende!

 

En farlig trio som tar opp jakten på bruddet! TRE Bahrain-ryttere sammen med Ineos-rytter Pavel Sivakov som setter fart ned fra Passo delle Radic. Fikk raskt en luke til hovedfeltet Caruso, Milan, Pasqualon og Sivakov.

 

10 mil til mål! Utbryterne har 3,50 til Ineos som drar hovedfeltet mot mål.

 

En av de store sammenlagtfavorittene Aleksandr Vlasov trekker seg etter sykdom.

 

Davide Bais vinner den innlagte spurten.

 

De fire er samlet i tet nå. 3.38 foran hovedfeltet.

 

Bruddet ser ut til å være etablert. De Marchi og Gee foran, mens Magnus Cort og Davide Bais jobber for å komme opp til duoen.

 

Samtidig som det tynnes ut i bruddet. To mann i front nå. Kun De Marchi og Derek Gee som sitter igjen av det som opprinnelig var fem mann.

 

Leknessund taues inn av årets store overraskelse Ben Healy. Tydelig at Tromsø-væringen er fryktet i feltet etter fem dager i rosa trøye forrige uke.

 

Leknessund prøver å komme seg med opp til femmannsgruppen!

 

Danske Magnus Cort Nilsen prøver å støte seg opp til bruddet.

 

Over 3000 høydemeter som skal forseres over nesten 200 kilometer. Nå er det fem ryttere som har revet seg løs allerede. Alessandro De Marchi, Mattia Cattaneo, Louis Vervaek, Amanuel Ghebriegzabhier og Derek Gee.

 

Muligheter for en hissig bruddkamp her. Seks ryttere som kjemper for å få en luke i kraftig regnvær i Italia, men ingen Andreas Leknessund.

 

Rytterne i gang i nøytral sone!

 

Andreas Leknessund hadde en drømmeuke forrige uke med fem dager i rosa trøye. Tromsø-væringen drømmer om å ta tilbake trøyen allerede på dagens etappe og kjempe seg med i et brudd som skal sykle om etappeseier.

 

Regjerende verdensmester Remco Evenepoel har også stått av Giroen. Dermed er det Geraint Thomas som leder Giro d'Italia!

 

Korona har dessverre satt preg på årets ritt. Sven Erik Bystrøm bryter Giroen etter koronasmitte.

 

Klart for etappe ti i Giro d'Italia!