Populære sporter
All sport
Vis alt

Leknessund vil tilbake i rosa: – Jeg er ingen trussel for de store gutta

Jørgen Ryggvik Karlsen

Publisert 16/05/2023 klokken 11:46 GMT+2

Andreas Leknessund (23) ser ikke på seg selv som en realistisk utfordrer til topp ti i sammendraget og ønsker å være med i tirsdagens brudd.

Andreas Leknessund leverte noen uforglemmelige øyeblikk i årets Giro d'Italia.

Foto: Getty Images

  • Følg etappe 10 i Giro d'Italia på Eurosport 1 og discovery+ fra kl.11.45!
– Det kan være mulig for brudd i morgen (les: i dag) og jeg kan gjerne tenke meg å være der. I potten ligger en mulig etappeseier og muligheter for å kjøre seg inn i rosa igjen, sier en offensiv Andreas Leknessund til Discovery.
Den historiske nordmannen har fått smaken på rosa etter fem dager i Magila Rosa forrige uke.
– Det hadde vært fett å komme tilbake i den. Jeg har gode ben og føler jeg har sett den første uken at alt er mulig. Så jeg har store ambisjoner for de siste to ukene som kommer, selv om jeg fått en god Giro.

– Ikke en trussel mot de store gutta

Samtidig innrømmer at han er usikker på hvordan han skal angripe den andre uken i årets første Grand Tour.
– Å være topp ti i sammendraget hadde vært superfett å få til, men jeg ser kanskje på mulighetene som best på etappeseire, vurderer Leknessund.
Carl Fredrik Hagen sin åttendeplass i Vuelta a España i 2019 er den beste sammenlagtplasseringen til en nordmann i en Grand Tour, mens Tobias Foss ble nummer ni i fjorårets utgave av Giro d`Italia.
Leknessund ser derimot «ikke på sammendraget som et stort mål».
– Men om det betyr at jeg skal gi bort tid gratis eller kjøre litt mer aktivt og la det stå til vet jeg ikke, sier Leknessund, før han fortsetter:
– Det vil overraske meg om jeg klarer å bite meg fast topp ti i sammendraget og det føles litt langt unna for å være ærlig. Jeg er glad i å gå etter etapper og jeg må kjenne hva som frister mest.
Han var litt irritert da drømmen om etappeseier røk da han kjørte seg inn i den rosa ledertrøyen på fjerde etappe - derfor er han også krystallklar:
– Jeg ønsker å være i brudd og få en etappeseier.
Men som femtemann i sammendraget er han usikker på om han får lov til å lette på rumpa og være med i et mulig avgjørende brudd allerede på tirsdagens 196 kilometer lange etappe, selv om:
– Jeg ser ikke på meg selv som en trussel mot de store i gutta i Roma uansett, sier Tromsø-væringen.

Kuleste uken i karrieren

23-åringen kan uansett se tilbake på karrierens kuleste uke, rent sportslig.
– Jeg har hatt mange gode dager på sykkelen på mange forskjellige måter, men fem dager i rosa her er helt spesielt. Det må jeg si.
Nå føler han Giroen bekrefter fjorårets gjennombrudd på den største sykkelscenen og viser at han har klart å løfte seg ytterlige ett hakk.
– Å kjøre inn i rosa må være et karrierehøydepunktet, selv om jeg også har hatt mange ritt som har vært stor på sine måter. Det er kanskje det største jeg har gjort på sykkelen.
Nå ønsker han å gjenskape de gode prestasjonene den kommende uken.
– Det har vært en god start, men jeg ønsker å gjøre det enda bedre, slår han fast.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame