Populære sporter
All sport
Vis alt

Bystrøm gjør helomvendig - bryter Giroen

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 16/05/2023 klokken 11:39 GMT+2

Sven Erik Bystrøm starter ikke den tiende etappen i Grio d'Italia.

Sven Erik Bystrøm of Norway and Team Intermarché - Circus - Wanty prior to the 106th Giro d'Italia 2023, Stage 6 a 162km stage from Naples to Naples / #UCIWT / on May 11, 2023 in Naples, Italy.

Foto: Getty Images

  • Følg etappe 10 i Giro d'Italia på Eurosport 1 og dicovery+ fra kl. 11.45!
Det skriver laget hans, Intermarché-Circus-Wanty på Twitter:

Lette symptomer

Årsaken er at han har begynt å få symptomer etter koronasmitten.
– Mandag kveld og natt til tirsdag begynte Bystrøm å utvikle symptomer. Som et sikkerhetstiltak og for å bevare helsen, vil han reise hjem for å hvile, opplyser Intermarché.
På mandagens hviledag bekreftet Bystrøm til Discovery at han ønsket å fortsette ett av sesongens hovedmål til tross for en positiv koronatest.
– Man må ta en vurdert basert på symptomer. Hadde jeg hatt feber og følt meg dårlig hadde det vært noe, men jeg har hatt lette symptomer og følt meg sliten. Det er også normalt på etappe seks, syv og åtte i et treukersritt, sa Bystrøm til Discovery.

Grønt lys

Nå gjør 31-åringen helomvendig og står av Giroen.
– Som en påminnelse fikk Bystrøm grønt lyst av de medisinske teamene til UCI og RCS (Det internasjonale sykkelforbundet og Giro d'Italia-arrangøren, red.anm.) til å fortsette rittet etter å ha testet positivt for covid, i fravær av symptomer og i henhold til UCIs protokoll, skriver Intermarché-Circus-Wanty i pressemeldingen.
Intermarché-rytteren hadde lettere symptomer og følt seg sliten de siste dagene.
– Det har vært litt trått de siste dagene. Nå føler jeg meg bedre og jeg håper det verste er over, sa den tidligere norgesmesteren.
– Jeg føler meg bedre i dag og føler at sykdommen er ute av kroppen, fortsatte Bystrøm.
Nå står derimot Bystrøm, i likhet med Israel – Premier Tech-rytterne Domenico Pozzovivo og Mads Würtz Schmidt, av rittet med korona før den tiende etappen.
Dermed er det totalt ni ryttere som har brutt med postive koronatester.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame