Populære sporter
All sport
Vis alt

Kommer med frekk spådom: – Kan lukte noe stort

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 24/09/2023 klokken 09:27 GMT+2

Norge stiller med ett sterke kort i søndagens EM-fellesstart.

NYE SJANSER: Rasmus Tiller har imponert denne sesongen. Nå kan han nå nye høyder i EM-fellesstarten.

Foto: Getty Images

  • Følg herrenes EM-fellestart på discovery+ fra kl.12.15!
– Jeg har håp om at vi skal være med å kjempe og jeg føler vi har gode muligheter, svarer en offensiv Rasmus Tiller til Discovery på direkte spørsmål om gullmulighetene før EM-fellestarten søndag.
– Det noen kanoner som ikke deltar, men det er mesterskap og likevel mange gode navn på start. Men jeg tror både Søren og jeg har gode muligheter og selvtillit, fortsetter 27-åringen, som tidligere har vært åpen om at han setter for høye krav til seg selv.
I EM-fraværet til tidligere europamester Alexander Kristoff, som vant EM tilbake i 2017, er Tiller kaptein i EM-løypen i nederlanske Drenthe.
Opprinnelig skulle Tiller være sidestilt kaptein med Uno-X-lagkamerat Søren Wærenskjold, men Wærenskjold stiller ikke til start søndag.

– Kan forvente topplassering

Likevel sitter Norge med gode kort i EM-løypen som tilsynelatende ser ut til å passe bra for den norske kapteinen med målgang i den brosteinsbelagte stigningen Vamberg.
– Tiller er selvsiker og i en spennede jokerrolle som kan lure litt under overflaten, det kan lukte noe stort, sier Discovery-kommentator Theis Magelssen.
– Tiller er ikke kjent for å være rytteren som roper høyest og som slår seg på brytet og sier at han er best. Dette er mindsettet som vi har etterspurt i posisjonskamper hvor han har misset tidligere denne sesongen. Hvis han får utløp for det i årets EM-løype kan vi forvente topplassering, sier Discoverys sykkelekspert Andreas Staune-Mittet.
Rytterne skal ta seg gjennom 115 kilometer i Limburg-regionen før det venter seks intense lokale runder i Drenthe med den ikoniske stigningen Vamberg (400 meter à 10%) som høydepunkt.
– Det er en løype som byr opp til fyrverkeri, mener Staune-Mittet, som selv har erfaring fra Vamberg-stigingen.
Eksperten mener de norske rytterne bør posisjonere seg langt fremme allerede første gang feltet skal forsere den korte og ekplosive stigningen.
– Når strikken ryker så koster det å komme seg opp igjen. Etter stigningen er det en rask utforkjøring og veiene i området ikke så breie. Så er man først i bakre halvdel kan man havne i trøbbel.
Sett denne? Saken fortsetter under.
picture

7000 kalorier om dagen for det norske VM-håpet: – Vi leker ikke butikk

Vist storform

Tiller har vist meget god form i et hektisk høstprogram inn mot ett av høstens høydepunkter og spurtet inn til karrierens femte proffseier i Tour of Britain tidligere i september etter en sterk avslutning:
picture

Se Uno-X-profilen spurte til sterk seier: – Oser selvtilitt

– Jeg føler at formen er god. Jeg har kjørt mange ritt og har følt at formen har vært bra i hvert løp. Mentalt har også hodet vært på plass og jeg har vært veldig motivert, sier Tiller.
Årets Tour de France-debutant har vedlikeholdt formen siden sommerens vakreste eventyr. Nå gjenstår kun fem endagsritt igjen av sesongen og det Tiller omtaler som « gode muligheter til å kjøre for resultater» når Uno-X-rytteren angriper EM-løypen med selvtillit.
– Det en løype som passer veldig godt for både Søren og meg. Det er en fordel å være flere i et slikt type ritt. Det kommer til å bli et utskillingsritt, selv om det på papiret ser flatt ut. Det blir nok slik som mesterskap pleier å bli og det sitter ikke så veldig mange igjen til slutt, spår Tiller.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame