Populære sporter
All sport
Vis alt

– Ville vært årets resultat

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 23/09/2023 klokken 07:28 GMT+2

Norge-kaptein Susanne Andersen (25) mener medalje er innenfor rekkevidde på lørdagens EM-fellesstart.

Susanne Andersen

Foto: Getty Images

– Jeg har vært god i mesterskap tidligere. Nå har jeg har gått glipp av to VM, så jeg er spent på hvordan det er å være tilbake i en slik situasjon, sier Susanne Andersen til Discovery.
I fjor mistet 25-åringen, som virkelig presenterte seg med en syvendeplass i VM på hjemmebane i Bergen i 2017, VM i Australia som følge av skade, mens i år gikk hun glipp av folkefesten i Glasgow som følge av sykdom.
Lørdag er verdensmesterskapet byttet ut med europamesterskap, men Uno-X-rytteren har planer om å markere seg på EM-fellesstarten i nederlandske Drenthe.
– Jeg går ikke inn som favoritt, men jeg ser på meg selv som en outsider. Det er en løype som jeg liker godt og jeg har ambisjoner.
Lytt til ukens Indre Bane med Vuelta-oppsummering:

Sesongbeste på EM-veiene

Tidligere i år var den regjerende norgesmesteren derimot nærme å vinne karrierens første World Tour-seier på nettopp EM-veiene i Limburg-regionen.
Andersen ble nummer to i endagsrittet Ronde van Drenthe, kun bak EM-favoritt Lorena Wiebes, og kjenner derfor svært godt til de smale nederlandske landeveiene, de lokale rundene i Drenthe og Vamberg-stigningen (400 meter à 10%) som skal forseres seks ganger i jakten på karrierens største trumf.
– Du har syklet her tidligere. Hva er den viktigste kunnskapen du tar meg deg inn i fellesstarten for et godt resultat?
– Posisjonering er ekstra viktig i de nederlandske rittene fordi det er mange midtrabatter og rundkjøringer, sier hun og fortsetter:
– Vamberg-bakken er sykt kort og punchy. Jeg vet jeg kan kjøre den hardt og likevel hente tilbake krefter etter bakken. Det er en ekstrem eksplosiv løype, men jeg vet ikke hvor mange erfaringer jeg kan ta med meg fra tidligere fordi rittsituasjonene pleier å være annerledes når det er mesterskap.
Sett denne fra herrenes EM-tempo i midtuken? Saken fortsetter under.
picture

Skrekkbilder i EM: Medaljen glipper etter stygg velt

Medalje innen rekkevidde

Den tidligere utenlandsproffen medgir at «finalen burde passe meg bra» og ekspertene mener hun burde sikte seg inn mot en topplassering.
– Dette er en gyllen mulighet. Det er en løype som passer henne fint og hun kan slå oppover, mener Discovery-kommentator Theis Magelssen.
– Hun har ikke levert resultater i år som tilsier at hun skal være medaljekandidat og hun skal være fornøyd med en topp ti. Medalje ville vært helt fantastisk og årets resultat dersom hun klarer det, fortsetter Magelssen.
– Med tanke på hvordan hun kjørte der tidligere i år kan vi absolutt forvente noe lignende i EM, følger Discoverys sykkelekspert Andreas Staune-Mittet opp.
Sammen med Andersen skal Uno-X-lagvenninene Marte Berg Edseth og Amalie Lutro, i tillegg til utenlandsproff Ingvild Gåskjenn representere Norge, skal de sette press på de stornasjonene, men det blir ingen enkel oppgave.
– Jeg kan ikke være med på alle bruddene som går, men jeg håper det blir et krevende og gjerne taktisk ritt. Jeg håper jeg kan komme avgårde i en gruppe med det største nasjonene, men ikke de største favorittene. For meg er det fordelaktig hvis det er en gruppe som går etter tre runder.
– Hva vil du være fornøyd med resultatmessig?
– Hvis jeg kjører et dårig løp og blir topp ti vil jeg være misfornøyd. Dersom jeg klarer topp ti og føler jeg har kjørt et bra løp vil jeg være fornøyd. Jeg drømmer selvfølgelig om mer, men en EM-tittel er nok urealistisk. På en veldig god dag kan bronse være innen rekkevidde.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame