Populære sporter
All sport
Vis alt

Duket for historisk utgave av Arctic Race i 2024

AvNTB

Publisert 08/11/2023 klokken 14:41 GMT+1

Løypa for neste års utgave av sykkelrittet Arctic Race of Norway ble presentert onsdag. Rittet både starter og slutter i Bodø.

Arctic Race of Norway var innom Bodø også i 2016. Her fra broen over Saltstraumen.

Foto: NTB

Rittet skal arrangeres for ellevte gang og går av stabelen i august. Onsdag ble de fire etappene for neste års ritt presentert.
Det var også i Bodø at rittet startet tilbake i 2013. Den første etappen avsluttes i Rognan.
Annen etappe går fra Beiarn til Fauske, mens den tredje starter på Tverlandet og avsluttes i Sulitjelma. Rittet når på siste dag sin endestasjon i Bodø etter en 156 kilometer lang sykkeltur fra Glomfjord.
Både etappe to og tre blir tøff for sykkeleliten, der etappe tre er regnet som dronningetappen. Den siste bakken er på 6,5 kilometer og har en gjennomsnittlig stigningsprosent 6,2 prosent.
Etappe to med målgang i Beiarn inneholder den lengste klatringen i rittets historie samt et grusparti som setter rytterne alvorlig på prøve.
Bodø skal neste år være europeisk kulturhovedstad. Det blir første by nord for polarsirkelen til å få den statusen.
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) hadde tatt turen til Aspmyra stadion for å overvære presentasjonen av neste års utgave av rittet.
– Det er et veldig smart grep å la denne ruten variere. Slik er det vel ikke i mange av de andre klassiske rittene, der det er malt i veidekket fra år til år. Slik får vi vist hele landsdelen for et internasjonalt publikum, sa Støre.
Britiske Stephen Williams vant rittet sammenlagt i år. Andreas Leknessund (2022) og Thor Hushovd (2013) er norske totalvinnere av rittet i Nord-Norge.
Etappene:
* 1. etappe: Bodø-Rognan 157 kilometer
* 2. etappe: Beiarn-Fauske 175 kilometer
* 3. etappe: Tverlandet-Sulitjelma (Jakobsbakken) 155 kilometer
* 4. etappe: Glomfjord (Meløy)-Bodø 156 kilometer.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame